Binnensticht, 10.00 uur

Utrecht 07-08-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Bedreiging met mes

ZEIST In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 augustus werd een man met een mes bedreigd.

Rond 01.30 uur bevond een 27-jarige man uit Zeist zich met enkele vrienden op de Cort van der Lindenlaan. Een 36-jarige man uit Zeist kwam naar hen toe. Hij verkeerde kennelijk zwaar onder de invloed van drank en bedreigde de 27-jarige man verbaal. Daarna ging de verdachte een nabij gelegen woning binnen, pakte daar een mes, liep naar buiten en bedreigde de 27-jarige man nog een keer.

De politie werd gewaarschuwd en de verdachte werd aangehouden. Het mes had hij weggegooid en werd in een tuin aangetroffen. De verdachte is in het politiebureau ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal voor bedreiging opgemaakt.

Vernieling bomen

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op vrijdag 6 augustus deed een medewerker van de gemeente Driebergen-Rijsenburg aangifte van vernieling.

De medewerker deed aangifte van het feit dat tussen vrijdag 30 juli en maandag 2 augustus in het park Seminarie vijf bomen waren omgezaagd. De schade bedroeg ongeveer 1250,-.

Getuigen van deze vernieling worden verzocht zich te melden bij de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.