Koninklijke Nederlandse Schaakbond


Bianca Muhren dicht in de buurt van goud op EK Jeugd
Op het EK Jeugd in Turkije is de spanning bij het ingaan van de laatste ronde flink toegenomen. Dankzij een overwinning in de achtste ronde op Suzana Svent is Bianca Muhren nu dicht bij de Europese titel gekomen. Met nog één ronde te gaan deelt zij de eerste plaats met Salome Melia uit Georgië. Maar voor het geval van gelijk eindigen, zijn de weerstandspunten van Bianca op dit moment beter.

Op de gedeelde derde plaats staan Maria Fominykh uit Rusland en Nino Batsiashvili, eveneens uit Georgië. In de slotronde speelt Bianca tegen Jolanta Zawadzka. Misschien is deze partij live te volgen. Op het eerste bord spelen de twee Georgische dames tegen elkaar. We mogen hopen dat dit een sportieve strijd wordt.

De slotronde begint vandaag (zaterdag 7 aug) al om 9.30 uur Nederlandse tijd. Nog even voor de duidelijkheid het programma van de slotronde aan de topborden:
Melia (6½) - Batsiashvili (6)
WIM Zawadzka (5½) - WIM Muhren (6½)
Gavasheli (5½) - WFM Fominykh (6)

De andere Nederlandse deelnemers hadden een redelijke dag. Donna Schut en Cyriel Pex zorgden weer voor een vol punt. Halfjes waren er voor Wouter Spoelman, Robert Ris en Floris Busscher. Overigens werd in het vorige rondeverslag abusievelijk gemeld dat Floris in de zevende ronde verloren had, maar ook toen bracht hij een halfje binnen. Martine Middelveld en Chantal van Eijk moesten helaas de nederlaag smaken.


Eerdere verslagen over dit EK Jeugd:

Ronde 7: Bianca Muhren op gedeelde eerste plaats

Ronde 6: Muhren en Spoelman houden uitzicht op medailles

Ronde 5: Spoelman houdt koppositie bij EK Jeugd

Ronde 3 en 4: Nederlanders aan top klassement EK Jeugd

Ronde 2: Nederlanders houden vaart op EK Jeugd

Ronde 1: Prachtige start Nederlandse jeugd op EK in Turkije

Voorbeschouwing: Nederlandse ploeg naar EK Jeugd in Turkije