Politie Groningen

Persberichten zaterdag 7 augustus 2004

provincie Groningen 07-08-2004 -

Winschoten: man gooit met dakpannen
In de Engelsestraat in Winschoten troffen agenten vrijdagnacht een 29-jarige man uit Groningen aan die dakpannen naar beneden had gegooid. De man werd vanaf het dak naar beneden gepraat en aangehouden voor vernieling. Op het bureau verklaarde hij door drugsgebruik al een aantal dagen niet geslapen te hebben. Hij had een kleine hoeveelheid speed in zijn bezit. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoogezand: rijden onder invloed
Op de Kerkstraat in Hoogezand werd een 46-jarige automobilist uit Buitenpost vrijdagnacht betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies een promillage van 1.05. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Hoogezand: snelle automobilist levert rijbewijs in
Een 38-jarige automobilist uit Emmen werd vrijdagnacht met een snelheid van 153 km per uur geklokt op de Kielsterachterweg bij Hoogezand. De man werd staande gehouden en gewezen op de maximumsnelheid van 80 km per uur. Vanwege de hoogte van de overschrijding van de limiet werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Veendam: diefstal fiets
In de Kerkstraat in Veendam zagen agenten vrijdagnacht een 20-jarige Veendammer lopen met een fiets aan de hand. Bij het zien van de politie maakte hij zich uit de voeten met achterlating van de fiets. Na een zoektocht werd de man gevonden. Hij verklaarde de niet op slot staande fiets te hebben weggenomen. Tegen de jongeman wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontroles
Op de Hoofdweg in Harkstede werd vrijdagavond een
radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 290 passerende voertuigen reden er 20 sneller dan de limiet van 50 km per uur. Hoogste snelheid 77 km per uur. In Garmerwolde werd vrijdagmiddag op de N360 (80 km) gecontroleerd. 1480 voertuigen gecontroleerd, 5 in overtreding, hoogste snelheid 105 km per uur. Op de Bedumerweg in Onderdendam werden vrijdagochtend van 162 voertuigen de snelheid gemeten. 15 reden sneller dan 50 km per uur. Hoogste overtreder reed 70 km per uur. In Bedum werd vrijdagochtend op de Stationsweg (50 km) gecontroleerd. 202 gecontroleerd, 2 overtredingen, hoogste snelheid 62 km per uur.

Boerakker: aanrijding tussen trike en auto
Op de kruising van de Boerakkerweg met de Hoge Tilweg in Boerakker verleende een 73-jarige automobilist uit Marum vrijdagmiddag geen voorrang aan een 55-jarige trikebestuurder uit Oosterwolde. De trike (3-wielige motorfiets) belandde na de aanrijding in de naastgelegen sloot. De bestuurder en zijn achterop zittende 53-jarige vrouw werden beide met rug- en nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. Een ongevallenregistratie wordt opgemaakt.

Gordelcontrole
Op de Breekweg in Leens werd vrijdagmiddag een controle op het dragen van de veiligheidsgordel gehouden. Er werden 42 voertuigen gecontroleerd en 2 bekeuringen voor het niet dragen van de gordel uitgeschreven. In Ter Apel werd dezelfde middag op de Stationstraat gecontroleerd. Er werden 60 voertuigen stopgezet en 9 bonnen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel.

Groningen: vervelende wildplasser
De politie hield vrijdagnacht een 25-jarige man uit Groningen aan in de Carolieweg nadat hij stond te wildplassen. De man werkte niet mee aan het uitschrijven van de bekeuring en werd aangehouden. De onder invloed van alcohol zijnde man verzette zich tegen zijn aanhouding en moest met gepast geweld onder controle worden gehouden. Hij is opgesloten ter ontnuchtering in de dronkemanscel en krijgt een proces-verbaal.

Groningen: automobilist agressief bij verkeerscontrole
Een 20-jarige man uit Zuidlaren gedroeg zich vrijdagavond agressief bij het uitschrijven van een bekeuring voor het niet dragen van de veiligheidsgordel op de Westersingel. Hij wilde geen personalia opgeven en bij de mededeling dat de man was aangehouden begon hij zich te verzetten. Met de nodige moeite werd de man in de boeien geslagen en naar het bureau gebracht. Daar kreeg hij bonnen voor het niet dragen van de gordel, wederspannigheid en het niet opgeven van zijn personalia.

Groningen: botsing tussen brommers
Op het Roeierspad raakten vrijdagmiddag twee jongens uit Groningen, 15 en 16 jaar, gewond na een kop-staart botsing waarbij drie snor/bromfietsen waren betrokken. Beide slachtoffer werden met snij- en schaafwonden naar het ziekenhuis gebracht. Technisch onderzoek bij de brommers leverde op dat alle drie de voertuigen een te groot vermogen hebben. Een ongevallenregistratie wordt opgemaakt.