Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht 07-08-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Alcoholcontrole

BAARN Op vrijdag 6 augustus heeft de politie een alcoholcontrole op de Hilversumsestraat gehouden.

De controle werd in de avonduren gehouden en drie verdachten werden aangehouden.

Rond 19.50 uur werd een 51-jarige automobilist uit Soest gecontroleerd. Hij had beduidend teveel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 645 ug/l, bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Rond 21.35 uur werd een 41-jarige automobilist uit Groenekan aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 330 ug/l, anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Rond 22.25 uur moest een 42-jarige automobilist uit Soest een blaastest uitvoeren. Ook hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse blies hij 390 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Sigarettendief

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op vrijdag 6 augustus werd een jongen aangehouden voor de diefstal van enkele pakjes sigaretten.

Rond 15.00 uur zag een medewerker van een winkel aan de Hoekstraat dat een jongen twee pakjes sigaretten wegnam. Hij wilde de jongen aanhouden, maar de jongen wist te ontkomen. Daarbij liet de verdachte zijn fiets achter en die werd door de medewerker veiliggesteld.

Rond 17.00 uur kwam de verdachte terug naar de winkel om zijn fiets te halen. Hij werd daarop door de medewerker staande gehouden en even later aan de politie overgedragen. De jongen bekende die dag twee pakjes sigaretten te hebben gestolen en gaf tevens toe al zes tot zeven maal eerder sigaretten te hebben gestolen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Het verbaal zal ter afhandeling middels een alternatieve straf worden overgedragen aan Bureau Halt.