1e persbericht van zaterdag 7 augustus 2004

Eindhoven 07-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aangehouden na doorrijden na aanrijding

Een man van 30 jaar uit Eindhoven is zaterdagochtend rond 4.30 uur aangehouden bij zijn woning in Woensel-Noord. De man was kort daarvoor op de Verwerstraat met zijn auto tegen een geparkeerde wagen gereden en vervolgens doorgereden. Agenten die op weg waren naar de plaats van het ongeval zagen onderweg op een parkeerplaats een beschadigde auto staan met de alarmlichten aan. Het bleek de auto te zijn die na de aanrijding was doorgereden. De bestuurder, die inmiddels thuis was, is aangehouden. Op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van ruim
1,35 te hebben, waarop zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Eindhoven: Agente-in-burger pakt fietsendief

Een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdagavond rond 20.45 uur aangehouden op de Larochetteweg. Hij was kort daarvoor op het Winkelcentrum Woensel door een vrouwelijke agent op heterdaad betrapt bij het weghalen van een fiets. De agente was daar in burger en in vrije tijd. De man ging er te voet vandoor, waarop de agente op een fiets achter de man is aangegaan. Samen met andere agenten heeft ze hem aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt waarna hij is heengezonden.

Eindhoven: Opgepakt voor doorrijden na aanrijden fiets

Een 51-jarige Eindhovenaar is vrijdagavond rond 20.30 uur in zijn woning in Tongelre aangehouden. Hij was rond 19.45 uur met zijn auto op de Snelliushof tegen een fiets gereden en was vervolgens doorgereden. Op basis van het kenteken van de auto kwam de politie uit bij de verdachte, die inmiddels naar huis was gereden. Daar werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij blies een promillage van 1,80. Ook bleek hij een ongeldig rijbewijs te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt waarna hij is heengezonden.

Eindhoven: Motorrijder raakt rijbewijs kwijt

Een man van 25 jaar uit Sint Oedenrode heeft vrijdagmiddag zijn rijbewijs moeten inleveren. Ook is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Een onopvallende politiemotor, uitgerust met snelheidscamera, registreerde vrijdagmiddag dat de man op zijn motor op de John F. Kennedylaan 132 km/u reed waar 80 km/u is toegestaan.

Eindhoven: Aangehouden na mishandelen vriendin

Een 56-jarige man uit Eindhoven is zaterdagochtend rond 1.30 uur in zijn woning in Woensel-Noord aangehouden. Hij zou vrijdagavond rond 21.00 uur tijdens een ruzie de keel van zijn 59-jarige Eindhovense vriendin hebben dichtgeknepen. De vrouw heeft later de politie gebeld, waarna de man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt

Een 47-jarige Helmonder is vrijdagmiddag rond 17.45 aangehouden op de Deurneseweg. Bij de politie was de melding binnengekomen dat hij bij de Berkendonkse Plas onder invloed van alcohol in een auto was gestapt en was weggereden. Toen agenten de man op de Deurneseweg zagen rijden, hebben ze hem laten stoppen. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van 1,55 waarop zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Helmond: Opgepakt na mishandeling

Een man van 27 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdagochtend rond 3.15 uur in de woning van zijn vriendin in Helmond-Centrum aangehouden. Hij zou daar kort daarvoor de 24-jarige vrouw hebben mishandeld, waarna zij de politie belde. De man is na zijn aanhouding ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Verdachten inbraak gearresteerd

Twee Eindhovenaren (24 en 25 jaar oud) zijn zaterdagochtend rond 3.00 uur aangehouden op de Oostdijk in Helmond. Ze worden ervan verdacht dat ze kort daarvoor hebben ingebroken in twee vrachtwagens bij een bedrijf aan de Haverdijk. Bij de politie was de melding binnengekomen dat twee mannen op het bedrijfsterrein dekzeilen van twee vrachtwagens hadden opengesneden. Ze waren er in een auto vandoor gegaan toen ze werden betrapt. Toen agenten op weg waren naar het bedrijf, zagen ze de auto met de mannen rijden. Na een korte achtervolging stopte de auto op de Oostdijk. De twee mannen renden weg, maar konden toch worden aangehouden. Daarbij is gebruik gemaakt van een politiehond en pepperspray. Het tweetal is ingesloten voor verder onderzoek.

Maarheeze: Twee gewonden bij aanrijding

Bij een eenzijdig ongeval op de snelweg A2 tussen Eindhoven en Weert ter hoogte van Maarheeze zijn twee mannen uit Roermond (22 en 30 jaar oud) gewond geraakt. Dat gebeurde vrijdagavond rond 22.15 uur. Ze zaten als passagiers in een auto die werd bestuurd door een 23-jarige man uit Roermond. Door nog onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur en reed aan de rechterkant van de weg tegen een vangrail. De 30-jarige man liep letsel op aan een arm, de 22-jarige man liep een hoofdwond op. Ze zijn beide opgenomen in het Sint Annaziekenhuis in Geldrop.

Geldrop: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan De Burght zijn onder meer een computer met randapparatuur, geld en geluidsapparatuur weggehaald. Dat gebeurde tussen vrijdag 20.30 uur en zaterdag 1.20 uur. De sloten van de poort en de achterdeur zijn geforceerd.

Best: TV en DVD-speler weggehaald

Uit een huis aan de Kijkduinstraat zijn een tv en een dvd-speler weggehaald. Dat gebeurde tussen vrijdag 30 juli en vrijdag 6 augustus. Het slot van de voordeur is opengebroken.

Someren: Woninginbreker op heterdaad betrapt

In een tuin bij een woning aan de Zandstraat is zaterdagochtend rond 0.40 uur een man van 52 jaar uit Budel Dorplein aangehouden. Hij zou kort daarvoor hebben ingebroken in een andere woning aan de Zandstraat. De politie is gewaarschuwd door getuigen en is de man in de buurt gaan zoeken. Daarbij is ook een politiehond ingezet. De man bleek zich in de tuin te hebben verstopt. Hij had inbrekersgereedschap bij zich en is ingesloten voor verder onderzoek.

Son/Eindhoven: Dronken man laat auto achter na aanrijding

Een man van 22 jaar uit Eindhoven is zaterdagochtend rond 3.30 uur bij zijn woning in Woensel-Noord aangehouden. Dat gebeurde nadat hij kort daarvoor op de Ekkersrijt 3100 in Son met zijn auto tegen een stoeprand aan was gereden, op een groenstrook was beland, en weer de weg op was gereden. De wagen raakte hierdoor zodanig beschadigd dat er niet meer mee te rijden was. De man heeft de auto op de weg laten staan en is naar huis gelopen. Toen hij daar aankwam, stonden er inmiddels agenten voor de deur. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij een alcoholpromillage van ruim 2,0, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen. Ook is proces-verbaal opgemaakt.