Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht 07-08-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Brandstichtingen

VEENENDAAL In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 augustus hebben er op meerdere plaatsen kleine brandjes gewoed.

Rond 01.50 uur werd door de brandweer op De Sterke Arm een containerbrandje geblust. Rond 02.30 uur moest de brandweer op de Ferdinand Bolstraat in actie komen omdat enkele coniferen in brand stonden. De brandweer rukte rond 03.05 uur uit voor een containerbrandje aan Het Overslag. Even later rond 03.10 uur kwam de melding binnen van een brandje in garageboxen bij een flat aan het Zuiderkruis. Toen politiemensen ter plaatse kwamen, bleek dat men gepoogd had een vuurtje te stoken, maar dat dit kennelijk niet was gelukt.

Getuigen van deze mogelijke brandstichtingen worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Poging beroving

RHENEN Op vrijdag 6 augustus probeerde een man een gezin te beroven.

Rond 22.20 uur stapten op de Veerweide een 47-jarige man uit Veenendaal samen met zijn vrouw en vier kinderen in hun auto. Plosteling kwam een auto voor hen staan, waardoor zij niet weg konden rijden. Uit de auto stapte een man en hij liep naar de bestuurderszijde. De Veenendaler vertrouwde het niet en deed de auto rondom op slot. De man sprak hem aan en gebood hem het raam te openen. De Veenendaler deed dat een stukje, waarop de man geld eiste en dreigde de Veenendaler anders in elkaar te slaan. Zowel de Veenendaler als zijn vrouw hadden echter geen geld bij zich. Daarop stapte de verdachte in zijn eigen auto en reed weg in de richting van de Korenbloemstraat.

Het slachtoffer noteerde de kenteken van de auto en het gezin reed direct naar het politiebureau. Zij hadden het kenteken van de auto van de verdachte genoteerd, maar het kenteken bleek toe te behoren aan een al gesloopte auto. Door politie-eenheden is naar de auto en de verdachte uitgekeken, maar zij werden niet meer aangetroffen.

De politie zet het onderzoek voort aan de hand van het kenteken en de omschrijving van de auto en de verdachte.

Bumper verloren, bestuurder gevonden

RENSWOUDE Op vrijdag 6 augustus kon een automobilist aan de hand van de kentekenplaat op zijn verloren bumper worden opgespoord.

Rond 18.05 uur zag een getuige dat een automobilist op de Eminkhuizerlaan tegen een verkeersbord botste en er daarna vandoor ging. Door de aanrijding verloor de auto zijn voorbumper met daarop zijn kentekenplaat.

Politiemensen wisten aan de hand van de kentekenplaat de eigenaar van de auto te achterhalen en zijn direct naar de woning van de verdachte, een 51-jarige man uit Veenendaal, gegaan. Hij bekende zojuist in zijn auto te hebben gereden en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 710 ug/l, meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van een ongeval en rijden onder invloed van alcohol.