Rijn en Venen, 11.45 uur

Utrecht 07-08-2004 - nieuwsberichten district Rijn en Venen

Verdachte uit water gevist

MAARSSEN Zaterdagmorgen rond 05.30 uur is een 34-jarige inwoner van Loosdrecht aangehouden op de Diependaalsedijk voor het rijden onder invloed, het plegen van vernieling en mishandeling

Voor zijn aanhouding was de man het huis van zijn 32-jarige ex-vrouw aan de Gerard Terborchstraat binnengedrongen door de voordeur in te trappen. Toen de vrouw de politie wilde bellen, sloeg hij de telefoon uit haar handen en gaf hij haar enkele klappen. Even later zag de vrouw toch kans de politie te bellen. Toen de politie bij de woning arriveerde, reed de verdachte weg met zijn auto en werd de achtervolging ingezet. Op de Diependaalsedijk reed de verdachte tegen een boom en was plotseling verdwenen. Even later zagen agenten de man de Vecht overzwemmen en kon hij aan de andere kant worden aangehouden. Op het bureau bleek uit de blaastest dat de man 490 ug/l alcohol in zijn bloed had.

Bromfietsster onderuit over houtlijm

WOERDEN Een 24-jarige bromfietsster uit Alphen aan de Rijn is vrijdagmiddagmiddag licht gewond geraakt aan haar knie toen zij met haar bromfiets op de Hollandbaan onderuit ging. De vrouw reed rond 15.00 uur over de kruising toen zij plotseling weggleed over een grote hoeveelheid witte vloeistof. Bij onderzoek bleek dit houtlijm te zijn. De verliezer van de houtlijm, een 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Emmerich-Elten had zich inmiddels gemeld. Er moest een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf aan te pas komen om de houtlijm op te ruimen.