Lekstroom, 11.50 uur

Utrecht 07-08-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Teveel op

IJSSELSTEIN In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 augustus bleek een automobilist te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Rond 00.30 uur controleerden politiemensen op de Hogebiezendijk een 25-jarige automobilist uit Lopikerkapel. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 515 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur. Tevens bleek dat hij nog een boete van ruim 200,- had openstaan. Deze is door hem betaald.

Man verdronken

NIEUWEGEIN Op vrijdagavond 6 augustus is een man in het ziekenhuis overleden nadat hij die middag in het Amsterdam-Rijnkanaal was gesprongen.

Rond 15.00 uur bevond een 39-jarige man uit Doorn zich met twee vrienden op de Vuilcopsekanaaldijk. Om te gaan zwemmen sprong hij in het Amsterdam-Rijnkanaal, maar had kennelijk moeite boven te blijven. Eén van zijn vrienden, een 28-jarige man uit Utrecht, sprong nog in het water om zijn vriend te hulp te komen, maar kon niet voorkomen dat hij onder water verdween.

Via 112 werden de hulpdiensten gewaarschuwd, waarop de politie, brandweer en GG & GD ter plaatse gingen. Een duikteam van de brandweer ging te water en vond het slachtoffer snel. Hij werd op de kant gebracht en direct werd met reanimeren gestart. Het slachtoffer werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Daar overleed hij rond 20.15 uur.

Door de politie is een onderzoek ingesteld. Daarbij zijn meerdere getuigen gehoord. De politie gaat niet uit van een misdrijf, maar van een ongeval.