Ingezonden persbericht

Olympic FunDrive gestart vanuit Olympisch Stadion Amsterdam
Floris Jan Bovelander en Dilliane van den Boogaard als eersten onderweg naar Athene

Amsterdam-7 augustus 2004. Zaterdagochtend is vanuit het Olympisch Stadion in Amsterdam de Olympic FunDrive gestart. Om 10.00 uur werd door NOC*NSF bestuurslid Hans Gerrits Jans het startschot gegeven voor het vertrek van 20 (oud) topsporters naar Athene. De strijd voor de goede doelen begint al na ca. 300 kilometer in de Belgische Ardennen met het nodige klimwerk. In Parijs wordt geschilderd onder leiding van een Franse kunstschilder. De doeken worden in een later stadium geveild.
NOC*NSF bestuurslid Gerrits Jans wenste de sporters een sportieve en vooral behouden reis. Wedstrijdleider Henk Gemser gaf nogmaals aan een stevige maar faire competitie te verwachten. Er wordt gestreden om een totale prijzenpot van ¤ 65.000,-. Een aanzienlijk bedrag dat in zijn geheel wordt verdeeld over vijf goede doelen. De verdeelsleutel is in handen van de strijdende teams. Zij bepalen op basis van hun wedstrijdresultaten de hoogte van het eindbedrag dat zij kunnen overhandigen aan de goede doelen waar zij voor strijden.
Op weg naar Athene
Onder het toeziend oog van een honderdtal toeschouwers beten Floris Jan Bovelander en Dilliane van den Boogaard het spits af. Zij begonnen als eersten aan de 3.000 kilometer lange rit naar Athene. Zij werden op de voet gevolgd door Nellie Cooman en Ingrid Haringa. Thedo Remmelink en Nicolien Sauerbrei werden als derde weggevlagd. Binnen een half uur waren alle teams onderweg voor de eerste etappe.
Bijeenkomst
Naast familie en vrienden waren ook vertegenwoordigers van de goede doelen en van de sponsors aanwezig. Deze groep van ruim honderd mensen kreeg kort de doelstellingen en de spelregels van de Olympic FunDrive toegelicht. Daarna werd de teams ook succes gewenst door de afgevaardigden van de goede doelen. Namens de Stichting KiKa sprak Judith Franssen haar team moed en strijdlust in. "Een fantastisch initiatief", aldus Judith, "bij de sporters lijkt de wedstrijdmentaliteit alweer volledig aanwezig, ik vertrouw erop dat zij tot het uiterste gaan om voor ons een mooi bedrag binnen te halen".
Volkswagen
Pon's Automobielhandel B.V. is met het merk Volkswagen sinds 1994 actief als partner in sport van NOC*NSF. Met de levering van mobiliteit aan A-sporters, levert Volkswagen een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van topsport in Nederland. Op dit moment rijden ca. 250 Volkswagens rond die de sporters gebruiken ter ondersteuning van hun activiteiten.
Lotto
Lotto is een merk van De Lotto. De opbrengsten van De Lotto (Lucky Day, Toto en Krasloten) komen ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. In totaal droeg De Lotto in 2003 bijna 60 miljoen af aan deze goede doelen. Van dit bedrag is ruim 43 miljoen naar NOC*NSF gegaan. Naast topsport profiteert zo ook de amateursport of breedtesport van een bijdrage. Na de overheid is De Lotto de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld.
Voor aanvullende informatie neemt u contact op met:
Jacques Geijsen                          Jules Hooijer
Manager Public Relations             Communicatiemanager
Volkswagen                                 De Lotto
jacques.geijsen@pah.nl               hooijer@lotto.nl
06 53426683                                06 53742505

Foto's kunt u downloaden Zie het origineel
origineel