Politie Drenthe

Zaterdag

Assen 07-08-2004

Fietser gewond bij eenzijdig ongeval
ASSEN Een 27-jarige Assenaar raakte gisteravond gewond toen jij met zijn fiets ten val kwam. De man ging door een combinatie van een nat wegdek met een te hoge snelheid onderuit op de kruising Rode Heklaan met de Hoofdlaan. Met een beenbreuk werd de man overgebracht naar het WZA.

Bromfietser onder invloed door politie bekeurd
ASSEN Gisteravond werd een 36-jarige bromfietser uit Assen tijdens een controle op het Peeloerespad aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Omdat hij niet in staat was een ademtest te volbrengen werd van hem een bloedproef genomen. Uitslag volt.

Man voor rijgedrag bekeurd
HOOGEVEEN Een 21-jarige Hoogevener liep vannacht op de Grote Kerkstraat tegen de lamp. De man reed als bestuurder van zijn auto samen met een vriend met grote snelheid en piepende banden over de Hoofdstraat in de richting van de Grote Kerkstraat. Ook hier toonde de jongeman zijn kunsten voor het op het terras zittende publiek. Na onderzoek door de politie bleek dat de heren geen gordel droegen, de APK verlopen was en de bestuurder geen rijbewijs kon tonen. De heren werden bekeurd en de auto werd voor technisch onderzoek achter het politiebureau gestald.

Inbraak in shop BVO Emmen
EMMEN Vannacht werd er ingebroken in de shop onder de hoofdtribune van de BVO Emmen. Met een putdeksel werd een grote ruit ingegooid waarna twee etalagepoppen door het ontstane gat naar buiten werden getrokken. De poppen werden ontdaan van het nieuwe uit en thuistenue van de club. Wat er verder ontvreemd werd is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Onderzoek kinderboerderij Pittelstee
ASSEN De politie stelt een onderzoek in naar de laffe dood van vier cavias, een konijn en een kuiken bij kinderboerderij Pittelstee aan de Rijnstraat. De dieren werden gedood op donderdag 5 augustus tussen 10.15 en 12.00 uur. Een buurtonderzoek en aandacht in de media leverden een aantal tips op die onderzocht worden. De politie is nog op zoek naar een jongen van ongeveer 8 jaar oud, rood-rossig haar en rijdend op een gele fiets met zwarte spatborden. Het jongetje is een aantal keren in de nabijheid van de boerderij gesignaleerd en kan mogelijk iets vertellen over deze zaak.

Mannen aangehouden voor belemmering werkzaamheden politie ZUIDWOLDE Een 48 en een 33-jarige man uit Veeningen en een 33-jarige man uit Linde zijn afgelopen nacht door de politie aangehouden en bekeurd. Het drietal bevond zich in een café aan de Hoofdstraat. De man uit Linde, die een verbod voor het betreffende café had wilde op verzoek van de uitbater deze niet verlaten. Pas nadat de politie gevorderd had om het bedrijf te verlaten ging de man samen met zijn vrienden naar buiten. Na vertrek van de politie kon deze na enkele minuten weer terug keren omdat de vrienden van de man in het café bier voor het drietal wilden kopen. Nadat ook zij uit het café waren gezet bleven de heren buiten vervelend. Nadat hen verzocht was om ook daar te vertrekken en zij daar niet aan wilden voldoen werden de heren aangehouden en bekeurd.

Huiselijk geweld
HOOGEVEEN Een 55-jarige man uit Hoogeveen is vannacht in zijn woning aangehouden terzake huiselijk geweld. De man wordt er van verdacht zijn 51-jarige echtgenote te hebben mishandeld. Hij werd ingesloten.

Vernieling geparkeerde autos op camping
BORGER Vannacht zijn op een vakantiepark aan de Rolderstraat 5 autos vernield. Bij alle op een parkeerplaats geparkeerde autos werd een ruit ingeslagen.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 06-52528707

info@politie-drenthe.nl