Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zaterdag 7 augustus

Alkmaar 07-08-2004 - 16.00 uur

Aanrijding met letsel

Heerhugowaard, vrijdag 6 augustus 2004

Op de Middenweg, tussen de Vork en de Hasselaarsweg, vond omstreeks drie uur vanmiddag een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een fiets. De 64-jarige fietser, afkomstig uit Noord-Scharwoude, week op het fietspad uit naar links om een groepje pratende mensen te passeren. De 16-jarige bromfietser uit Heerhugowaard, die achterop kwam, kon de man niet ontwijken. Bij de val die hierop volgde raakte de fietser gewond aan zijn hoofd. Hij is voor behandeling daarvan naar het ziekenhuis vervoerd.

Motorfiets gestolen

Bergen aan Zee, vrijdag 6 augustus 2004

Bij het Van der Wijckplein is tussen 13.45 en 16.45 uur een motorfiets ontvreemd. Het gaat om een Harley Davidson met het kenteken MV-82-XP. De kleur van de motor is groen.

Fietser gewond na aanrijding

Alkmaar, vrijdag 6 augustus 2004

Op de Kanaalkade, ter hoogte van het politiebureau, ging omstreeks 23.30 uur een fietser onderuit na een aanrijding met een personenauto. Het 24-jarige slachtoffer uit Alkmaar raakte daarbij gewond aan zijn knie en kaak. De automobilist is doorgereden.

Alcomobilist

Heiloo, vrijdag 6 augustus 2004

Op de Westerweg bleek een 28-jarige man uit Heiloo bij een alcoholcontrole omstreeks 21.15 uur teveel alcoholhoudende drank te hebben gedronken. Het maximum toegestane is 220 ug/l. De analyseapparatuur gaf bij de verdachte een getal van 765 ug/l aan, ruim drie maal teveel. De man viel op door zijn zwalkende rijgedrag. Bij navraag bleek de man bovendien een rijontzegging te hebben. De auto werd inbeslaggenomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Met drank op doorgereden na aanrijding

Castricum, zaterdag 7 augustus 2004
Een 24-jarige man uit Zaandam reed omstreeks 00.30 tegen een verkeersbord aan en reed vervolgens weg. Even daarna kon de politie hem aanhouden. Doorrijden na een aanrijding is immers niet toegestaan. De man bleek bovendien teveel gedronken te hebben. Nadat hij had geblazen stond de meter op 430 ug/l, bijna het dubbele van wat wettelijk is toegestaan (220 ug/l). De man verklaarde te zijn gaan rijden omdat de Bob teveel op had! Tegen de alcomobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.