Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zaterdag 7 augustus

Den Helder 07-08-2004 - 16.00 uur

Man geslagen

Tuitjenhorn, vrijdag 6 augustus 2004

De politie hield omstreeks 16.00 uur een 32-jarige man uit Stroet aan, die ervan verdacht wordt een man te hebben geslagen. Het slachtoffer, een 25-jarige man uit Warmenhuizen wilde de verdachte hulp verlenen toen die op de Kalverdijk met zijn auto met pech stond. Zonder aanleiding sloeg de verdachte hem een aantal malen tegen zijn gezicht, waardoor zijn lippen gingen bloeden. De verdachte ontkende, maar een getuige kon het verhaal van het slachtoffer bevestigen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in woning, auto weg

Sint Maartensvlotbrug, vrijdag 6 augustus 2004

Vandaag is er tussen 09.00 en 16.00 uur ingebroken in een woning aan de Belkmerweg. Onbekenden kwam het huis binnen via het bovenlicht in de badkamer. De bewoners missen nu een laptop. Ook is de auto gestolen. De dader(s) namen de sleutel van het voertuig uit de woning mee. Het betreft een zilverkleurige Opel Zafira met het (Duitse) kenteken UNW 429.

Diefstal bromfiets

Den Helder, vrijdag 6 augustus 2004

Vannacht is tussen 00.15 en 06.15 uur vanaf de Jonkerstraat een paarse bromfiets van het merk Gilera gestolen, met op het verzekeringsplaatje QXP-892. Van de bromfiets is de voorkap aan de linkerzijde beschadigd, net als de achterkap. De brommer stond voor de woning (op het stuurslot) geparkeerd.

Met drank op in onverzekerde auto

Sint Maarten, vrijdag 6 augustus 2004

Op de Stroet bleek omstreeks 17.15 uur een 27-jarige man uit Sint Maarten te diep in het glaasje te hebben gekeken. Na blazen bleek de analyseapparatuur 355 ug/l aan te geven. 220 Ug/l is het maximaal toegestane. De man kreeg direct een rijverbod van drie uur opgelegd en er is proces-verbaal opgemaakt. De auto is voor technisch onderzoek uit het verkeer genomen.

Meisje onderuit met brommer

Den Burg, vrijdag 6 augustus 2004

Op de Pontweg is een 16-jarig meisje uit Den Hoorn met haar bromfiets onderuit gegaan. Omstreeks 18.00 uur reed zij in zuidelijke richting, toen zij in de berm terechtkwam. Daardoor kwam zij ten val. Zij liep snijwonden aan haar handen op.

Met vuurwapen bedreigd (?)

Schagen, zaterdag 7 augustus 2004

De politie heeft omstreeks 02.30 uur twee mannen aangehouden, nadat een getuige meldde dat een van hen de ander met een vuurwapen zou bedreigen. Beide mannen zijn afkomstig uit Schagen en zijn 17 en 19 jaar oud. De getuige had beide mannen op de Gedempte Gracht in een auto zien zitten. De passagier droeg een bivakmuts en richtte een pistool op de bestuurder. De getuige gaf zijn waarneming door aan de politie, die na enig zoekwerk de beide mannen in de auto kon aanhouden. De passagier had op dat moment de bivakmuts niet meer op. Deze werd, samen met het vuurwapen, in de auto aangetroffen. Het vuurwapen bleek van plastic te zijn, maar leek sprekend op een echt pistool. De jongens, vrienden van elkaar, verklaarden dat het om een grap ging. Zij hebben de nacht doorgebracht op het politiebureau. Een proces-verbaal volgt.

Beledigende vandaal aangehouden

De Koog, vrijdag 7 augustus 2004

Omstreeks 03.00 uur hield de politie in de Dorpsstraat een 19-jarige jongen uit Midden Beemster aan, omdat hij kort daarvoor vernielingen had gepleegd. Hij trapte tegen een portofoon van een dorpswacht en meende tevens de man te moeten beledigen. De jongeman krijgt een proces-verbaal.

Een vriend van de verdachte krijgt eveneens een proces-verbaal. Hij trachtte de aanhouding van zijn maat te belemmeren. Ook hij is 19 jaar en uit Midden Beemster afkomstig.

Politieagenten beledigd

De Koog, vrijdag 7 augustus 2004
Op de Badweg hield de politie omstreeks 04.17 uur een 31-jarige man uit De Cocksdorp aan. De man beledigde de wetsdienaren en verzette zich even later hevig bij zijn aanhouding. Er moest zelfs pepperspray gebruikt worden. De beledigingen gingen op het politiebureau gewoon door. Ook spuugde de man naar de agenten. Hij krijgt uiteraard een proces-verbaal.