Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zaterdag 7 augustus

Hoorn 07-08-2004 - 16.00 uur

Winkeldief betrapt

Bovenkarspel, vrijdag 6 augustus 2004

Personeel van een winkel in het Streekhof betrapte omstreeks 18.00 uur een winkeldievegge. De vrouw rekende niet alle goederen af, want toen zij de winkel verliet, ging het alarm over. Het personeel droeg de vrouw over aan de politie, die proces-verbaal opmaakt.

Huiselijk geweld

Hoorn, zaterdag 7 augustus 2004

Even na middernacht hield de politie op de Timpaan een man aan, die ervan wordt verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld. De man is 28 jaar oud en woont in Hoorn. Zijn vriendin heeft inmiddels aangifte gedaan. De verdachte heeft haar geslagen en ook kneep hij haar keel dicht. De man pleegde hevig verzet bij zijn aanhouding. Er moest gebruik worden gemaakt van pepperspray. Op het bureau uitte de verdachte beledigingen in de richting van de politie. Hij werd voor de nacht ingesloten in de cel. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gestoken bij vechtpartij

Enkhuizen, zaterdag 7 augustus 2004

Op de Kaasmarkt vond omstreeks 01.40 uur een vechtpartij plaats tussen ongeveer 20 jongelui. Een van de vechtersbazen is met vermoedelijk een mes gestoken en raakte daarbij licht gewond, twee anderen kregen klappen. De gewonde jongeman is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, alwaar de wond met hechtingen werd gedicht. Ook kwam daar vast te staan, dat zijn kaak gebroken was. De man is 24 jaar oud en afkomstig uit Andijk. Er hoefde verder geen (eerste) hulp verleend te worden. De stekende dader is tot nu onbekend gebleven. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Diefstal boot

Hoorn, zaterdag 7 augustus 2004
Tussen 01.30 en 07.30 uur is vanuit de Grashaven een rubberboot gestolen. Met de boot is ook de (grijskleurige) Yamaha buitenboordmotor verdwenen.