Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Bianca Muhren verovert eerste plaats op EK!

In een zeer spannende slotronde heeft Bianca Muhren op het EK Jeugd in het Turkse Ürgüp de gedeelde eerste plaats veroverd. Of dit ook goud betekent moet nog even afgewacht worden.
Bianca moest met zwart winnen van de Poolse Jolanta Zawadzka en daarin slaagde zij glansrijk. Haar grote concurrente Salome Melia uit Georgië won nogal gemakkelijk van haar landgenote Nino Batsiashvili en eindigde daardoor samen met Bianca op 7,5 uit 9. Boze opzet valt niet te bewijzen, maar Batsiashvili speelde voor haar doen bijzonder zwak.

Of Bianca zich op tiebreak ook Europees kampioene mag noemen, blijft dus nog even onzeker. Maar het is hoe dan ook een bijzonder knappe prestatie van het achttienjarige talent uit Rosmalen! Eerder dit jaar liet Bianca al zien de laatste tijd flinke vooruitgang geboekt te hebben. Aansluitend aan het EK zal Bianca deelnemen aan de Stork Young Masters, de invitatiegroep van het Open Nederlands Jeugdkampioenschap in Hengelo. Dit is het grootste jeugdtoernooi van West-Europa.
De Nederlandse ploeg keert zondagochtend vroeg (6.20 uur) terug op Schiphol. Meer nieuws volgt later, ook over de verrichtingen van de andere Nederlanders.


---