Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 7 augustus 2004

Tanja Rijsman: 053-4555588

Verkeersongeval materiële schade

Bestuurster rijdt lichtmast omver

Hengelo

Zaterdag 7 augustus omstreeks 2.00 uur vindt aan de Bornsestraat in Hengelo een aanrijding plaats. Een 24-jarige vrouw uit Dronten rijdt met haar auto tegen een lichtmast. Na de aanrijding laat ze haar auto achter en loopt weg. Agenten treffen haar lopend in de richting van het centrum aan. Ze wordt hierop aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval. Dan blijkt dat ze eveneens onder invloed van alcohol verkeerd. Aan het bureau is ademanalyse gedaan, de test wijst 0,8 promille uit. Proces-verbaal is opgemaakt. (bps: 04-097670/097642)

Verkeersongeval met letsel

Botsing tussen auto en scooter

Vriezenveen

Vrijdag 6 augustus omstreeks 20.45 uur vindt op de kruising Wetering/Stroomdal een aanrijding plaats. Een 44-jarige bestuurster uit Vriezenveen verleent met haar auto geen voorrang aan een 16-jarige scooterrijder uit Vriezenveen die van rechts komt. Hierdoor ontstaat een aanrijding waarbij de 16-jarige jongeman licht gewond raakt. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. (04-097537)

Rijden onder invloed

Aanhouding wegens rijden onder invloed

Almelo
Zaterdag 7 augustus omstreeks 1.00 uur houdt de politie aan de Stins in Almelo ter controle een 56-jarige bestuurster uit Almelo staande. Zij blijkt onder invloed van alcohol, waarop de politie haar aanhoudt en voor ademanalyse meeneemt naar het bureau. De test wijst 0,7 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-097619)

Diefstal uit winkel

Winkeldief aangehouden

Enschede

Vrijdag 6 augustus hield winkelpersoneel van een winkel in de Klanderij in Enschede een 21-jarige vrouw en een 24-jarige man uit Polen (Wroclaw) aan. Het stel wordt verdacht van een poging tot diefstal. Tijdens aanhouding waren zij in het bezit van een geprepareerde tas. Ook worden ze ervan verdacht betrokken te zijn bij diefstallen die eerder deze week in Hengelo werden gepleegd. (Zie persbericht hieronder) Beide verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau. Nader onderzoek volgt. (04-097468)

Dit bericht werd vrijdag 6 augustus verstuurd. Gezien de link naar bovenstaand persbericht bij deze nogmaals ter informatie.

Hengelo

Donderdagmiddag 5 augustus hield een beveiligingsmedewerker rond 15.30 uur een 20-jarige vrouw uit het Poolse Wroclaw aan nadat deze met onder meer een mp3-speler zonder te betalen de kassa van een winkel aan Het Plein in Hengelo had gepasseerd. Politieagenten hielden de verdachte vervolgens aan. De vrouw bleek de gestolen goederen in een geprepareerde tas te hebben meegenomen. Het vermoeden bestaat dat de vrouw niet alleen was. Van haar handlangers ontbreekt echter elk spoor. De 20-jarige vrouw is inmiddels in verzekering gesteld. Nader onderzoek volgt. ( 04-096948)

Aanhoudingen na vechtpartij

Vier mannen aangehouden na vechtpartij waarbij enkele gewonden vielen

Haaksbergen

Op zaterdag 7 augustus omstreeks 2.30 uur werd bij de politie een vechtpartij gemeld aan de Spoorstraat in Haaksbergen. Het bleek te gaan om een grote groep jongeren, waarvan er twee gewond waren.

De politie heeft in eerste instantie twee mannen aangehouden. Een 19- en 20-jarige inwoner van Haaksbergen. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling. Beide zijn meegenomen naar het bureau. Een van hen, de 20-jarige jongeman, was gewond en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Een derde verachte, een 16-jarige jongeman uit Haaksbergen was gewond aan z'n gezicht en is ook voor onderzoek naar het ziekenhuis in Enschede gebracht.
Een vierde verachte, een 22-jarige man uit Haaksbergen, vond het nodig zich met de aanhouding te bemoeien. De man was hinderlijk en recalcitrant. Hierop is hij zelf ook aangehouden. Hij verzette zich echter hevig. Het lukte uiteindelijk om de man mee te nemen naar het bureau. De aanhouding veroorzaakte een behoorlijke toeloop van publiek.
De vier verdachten zijn uiteindelijk alle vier aan het hoofdbureau in Enschede in verzekering gesteld. De aanleiding voor de vechtpartij is nog niet bekend. Nader onderzoek volgt. (04-097659)

Bedreiging

Man bedreigt buurman

Hengelo

Een 21-jarige inwoner van Hengelo riep vrijdag 6 augustus omstreeks 22.15 uur de hulp van de politie in. Zijn 21-jarige buurman had hem bedreigd met een mes, zijn ruit ingeslagen en tevens een autoband lek gestoken. De politie is ter plaatse gegaan en heeft daarop de man aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. (04-097558)

Insluipers

Insluipers op heterdaad betrapt

Almelo

Als de 54-jarige eigenaar van een bedrijf aan het Binnenhof in Almelo zaterdag 7 augustus rond 3.00 uur aan het werk wil, treft hij in het pand twee jongemannen aan. De mannen probeerden goederen te stelen, maar gaan er vandoor. Op aanwijzing van getuigen lukt het de politie om de twee, een 16- en 17-jarige Almeloër, later in de nacht aan te houden. Beide heren zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau. Nader onderzoek volgt. (04-097669)

---- --