Gemeente Capelle a/d IJssel

Openluchtbioscoop voor bewoners van Schollevaar-Oost

Logo Schollevaar Oost

Zaterdag 7 augustus wordt in het Schollebos de tweede openluchtbioscoop georganiseerd voor de bewoners van Schollevaar-Oost. Op de fietscrossbaan in het Schollebos ter hoogte van de Rigoletto (naast het grote speelveld) begint omstreeks 22.00 uur Pirates of the Caribean. Een spannende, komische film met Johnny Depp en Orlando Bloom in de hoofdrollen. De film gaat terug in de tijd van de piraten, met schatten, schepen en geesten. Tijdens de filmvertoning wordt (gratis) drinken en popcorn uitgedeeld. Er zijn een twintigtal bankjes om op te zitten, maar als u echt comfortabel wilt zitten, neem dan een deken of een matje mee.

De eerste openluchtbioscoop vond op 3 juli 2004 plaats en was een unieke ervaring. Midden in het bos, s avonds laat, op een groot scherm film kijken. Ondanks de slechte weersomstandigheden waren er toch nog 80 bezoekers gekomen om te kijken naar Phileine zegt sorry.

Thuis in Schollevaar-Oost
De openluchtbioscoop is onderdeel van het project Thuis in Schollevaar-Oost. De gemeente Capelle aan den IJssel en Com.Wonen bieden de bewoners van Schollevaar-Oost de hele zomer lang allerlei leuke activiteiten en evenementen aan. Doel is dat de bewoners elkaar beter leren kennen en zich meer inzetten voor de eigen leefomgeving. Opbouwwerker Peter de Haan is bij alle activiteiten en evenementen aanwezig om te luisteren naar de ervaringen van buurtbewoners en goede initiatieven te ondersteunen.

Meehelpen?
Projectbureau De Jonge Krijger organiseert de activiteiten en evenementen. Bewoners die het leuk vinden om mee te helpen met de organisatie van de activiteiten of die meer informatie willen, kunnen contact opnemen met De Jonge Krijger via telefoonnummer 0180-312740.

Bands gezocht
De Jonge Krijger is op zoek naar bands uit Schollevaar-Oost die live willen optreden bij Music Party Schollevaar-Oost op 25 september 2004. Belangstellenden kunnen contact opnemen met het bovenstaande telefoonnummer.