Ingezonden persbericht


blooming doet een boekje open.

OPEN DAG IN HET A. ROLAND HOLST HUIS IN BERGEN
AANZET VOOR BOEKEN-LEES-ARRANGEMENT

Bergen, 22 juli 2004... Op zaterdag 7 augustus aanstaande nodigt het bestuur van het A. Roland Holst Fonds donateurs en belangstellenden uit om een kijkje te nemen in het voormalig werk- en woonhuis van deze dichter. Van 11.30 uur tot 17.00 uur is het huis opengesteld en vinden literaire en muzikale activiteiten plaats. Voor wie daarna zélf nog even wil wegdromen in een boek, stelde het Bergense hotel blooming een speciaal driedaags arrangement samen, te "boeken" vanaf augustus voor alle weekends in 2004. Bij de arrangementsprijs van E 132,50 per persoon is ook inbegrepen een recent verschenen boek naar keuze.

Een kijkje in het leven van de dichter.

De Stichting A. Roland Holst Fonds werd in 1958 opgericht, door onder meer de dichter zélf. Doelstelling van het fonds is het steunen van professionele, schrijvende en beeldende kunstenaars in de uitoefening van hun beroep in Bergen (NH) en omgeving. Tijdens de Open Dag op 7 augustus vinden diverse activiteiten plaats, zo geven jonge musici van The International Holland Music Sessions enkele werken ten beste; romantische klassieke muziek die aansluit op het werk van de 'Prins der dichters'. Tevens is Jan van der Vegt, schrijver van de biografie van Adriaan Roland Holst en kenner bij uitstek, de gehele dag aanwezig om vragen te beantwoorden. De Open Dag van het A. Roland Holst Huis vindt jaarlijks plaats.

Nesdijk 7 te Bergen
Het woon- en werkhuis van Adriaan Roland Holst werd in 1921 naar een ontwerp van de Amsterdamse architect Gerard de Wilde gebouwd. De dichter woonde er tot 1965 en ontving hier veel van zijn literaire vrienden en vriendinnen. Talrijk zijn de gedichten en prozastukken die in dit huis tot stand kwamen. Tegenwoordig is het huis verhuurd aan het Bert Schierbeek Fonds, die de woning beschikbaar stelt aan schrijvers, dichters en vertalers om er inspiratie op te doen en literaire arbeid te verrichten. Helga Ruebsamen, Gerrit Kouwenaar en Joost Zwagerman zijn enkele schrijvers die er onlangs enige weken werkten.

Boek het leesarrangement van blooming
Speciaal voor litteratuurliefhebbers stelde hotel blooming voor dit najaar het Roland Holst-arrangement samen. Hierbij is een literaire stadswandeling door Bergen inbegrepen, waarna de gast uit de blooming boekenkast een recent gepubliceerd boek kan uitzoeken; een cadeautje van de eerste Bergensche Boekhandel. Het hotel biedt volop gelegenheid om dit boek in een weekend uit te lezen; in een hangmat op de ligweide, op een strandstoel bij de blooming beach club, bij het knetterend haardvuur, op het terras, in de bar of in de design ingerichte blooming hotelkamer - keus genoeg! Ook een dag fietshuur is bij de prijs inbegrepen, evenals twee maal ontbijt en een driegangen diner of themabuffet. Het arrangement is te boeken via 072 - 582 05 20 voor E 132, 50 per persoon.

blooming staat voor inspiratie, verrassing en avontuur. blooming is een hotel en conferentie-landgoed aan de Duinweg nummer 5 in Bergen. De 96 comfortabele hotelkamers, waaronder een dertigtal designkamers, stralen de persoonlijke en originele huisstijl en feeling van blooming uit. In het ruime restaurant kunnen gasten genieten van culinaire hoogstandjes. De regelmatig gehouden blooming events zijn geschikt voor zowel zakenrelaties als particuliere gasten. Hotel & conferentielandgoed blooming en blooming training, ontwikkeling en advies maken deel uit van de blooming groep. Bel voor reserveringen 072-582 05 20. Meer informatie op www.blooming-hotels.com.