AUTOMOTIVE SYSTEMS

Gloednieuwe Porsche Carrera GT-3 tijdens Euro GT

Gloednieuwe Porsche Carrera GT-3 tijdens Euro GT, De twee Robin Hoods van de Marlboro Masters Zentveldt/Norbart zijn er klaar voor

Akersloot-26 juli 2004

Marcel Norbart, directeur Pearle Opticiens en Eye Wish Groeneveld, zal samen met Boy Zentveldt, bekend van diverse jaren cupracen en als technisch brein achter Automotive Systems B.V. gaan deelnemen aan de Euro GT-series tijdens de Marlboro Masters op 7 en 8 augustus a.s. met een gloednieuwe Porsche Carrera GT-3. Op dit moment is Norbart de enige Nederlandse privateer die met een dergelijke race-auto op de Nederlandse circuits de nodige kilometers maakt. Samen met Automotive Systems B.V. wordt gekeken naar de ins- en outs van de GT-3 en wat de beste afstellingen zijn voor deze auto op de Nederlandse en Belgische circuits.

Als privateer voelt Marcel Norbart zich sterk betrokken bij het realiseren van een GT-3 cup in de lage landen naar Duits voorbeeld. Na diverse jaren in Cup en Zomeravondcompetitie rond gereden te hebben, vindt hij het tijd worden voor een serieuze raceklasse met een, qua running cost en restwaarde, betaalbare auto. 'Zelden heb ik in zo'n prettige, vergevingsgezinde auto op het circuit gereden. Zelfs voor een privateer zoals ik laten zich respectabele rondetijden neerzetten'zo concludeert Norbart. En na een recentelijk minder prettige Scheivlak-crash tijdens de Pearle Alfa 147 GTA Challenge zijn dit voor privérijders bijzonder bemoedigende woorden om aan een nieuwe Porsche GT-3 cup te gaan deelnemen.

De deelname aan de spectaculaire Euro/GT series is voor het duo Norbart/Zentveldt een kroon op het testwerk van de afgelopen maanden en zij begeven zich in een zeer competitief veld waar het vooral gaat om de laatste puntjes op de 'i' te zetten voordat het seizoen 2005 voor de deur staat. Boy Zentveldt zegt hierbij: 'het zal zeker niet makkelijk worden om met de veel ervarener teams met grotere budgetten, gelijke pas te houden. Maar voor mij en Automotive Systems in het bijzonder, is het juist een uitdaging om met weinig geld tot een hele goede prestatie te komen. De GT-3 heeft bewezen dit mogelijk te maken en van mij als rijder zal het niet afhangen. We zullen het de andere teams zo moeilijk mogelijk maken en hopen op de warme steun van het publiek'.

De twee Robin Hoods van de Marlboro Masters zijn er klaar voor. Nu maar hopen dat ze dat kleine beetje extra geluk hebben om in de top drie te eindigen. Aan hun fans zal het niet liggen; die stonden de afgelopen maanden in weer en wind langs het circuit vol enthousiasme te juichen en dit kwam de rondetijden zeker ten goede. Zentveldt schoot zelfs onder de 1.50 per ronde.