Gemeente Heeze-Leende


4 dagen kermis in Heeze!

Op zaterdag 7 augustus begint de jaarlijkse kermis in Heeze. De kermis is open op zaterdag van 15.00 tot 00.30 uur, op zondag van 13.00 tot 00.30 uur, en op maandag en dinsdag van 13.00 tot 24.00 uur.

Diverse attracties op Strabrecht
Op Strabrecht komen diverse attracties te staan, zoals het lunapark, de botsautos, de zeer snelle Volcano Power, een draaimolen en mini-cars. Kinderen kunnen best een kansje wagen bij de lijntrek, want daar heb je altijd prijs. De ouderen kunnen hun behendigheid tonen en daarmee leuke prijzen winnen bij de grijpkranen, het schuivenspel, de bussensport en de foto-schietsalon. Uiteraard schiet de inwendige mens er niet bij in, want er is lekkers in overvloed. Allerlei soorten oliebollen, een uitgebreide sortering snoepgoed, zoals je dat alleen op de kermis kunt kopen, en natuurlijk suikerspinnen en popcorn! Voor de hartige hap kun je een keuze maken uit diverse smakelijke vissoorten.

Plein voor gemeentehuis vervallen als kermisterrein Dit jaar zullen er voor de eerste keer geen attracties meer opgesteld worden op het plein voor het gemeentehuis aan de Jan Deckersstraat.

Vaste ritprijzen
De gemeente heeft met een aantal kermisexploitanten afspraken gemaakt over de ritprijzen.
Zo kost de autoscooter 1, -- per rit, 2,50 voor 3 ritten en 5, -- voor 7 ritten. Voor het lunapark betaal je 0,70 per rit en krijg je 4 ritten voor 2,30. Voor 0,70 kun je een ritje op de draaimolen maken.

Verkeersmaatregelen
Vanaf woensdag 4 augustus, 08.00 uur, tot en met woensdag 11 augustus 2004, 24.00 uur, of zoveel korter als mogelijk is, is de weg Strabrecht tussen de panden 25 en 51 en tussen de panden 42 en 50 in beide richtingen gesloten verklaard voor alle verkeer behalve voetgangers. In diezelfde periode geldt er een parkeerverbod voor de zuidzijde van de Burg. Coxlaan, beide zijden van de weg Strabrecht, de westzijde van dat gedeelte van de Dirk Heziuslaan, dat ligt tussen de Past. Spieringslaan en Strabrecht en tot slot de zuidzijde van dat gedeelte van de Past. Gastlaan, dat ligt voor de Bergerhofschool.

Afsluiting Nieuwendijk/Ginderover
In verband met de verkeersveiligheid zullen de Nieuwendijk en Ginderover in ieder geval op zaterdag en zondag tussen 22.00 uur 's avonds en 02.00 uur 's nachts worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de uitgaansdrukte zal de afsluiting ook plaatsvinden op maandag en dinsdag tussen 22.00 en 02.00 uur. Een omleidingroute zal worden aangegeven. De bussen zullen op die dagen na 22.00 uur de omleidingroute volgen. De bushaltes op Ginderover worden dan niet aangedaan.

Muziek in de openlucht
Gelet op het belang dat het gemeentebestuur aan een evenement als de kermis hecht, wordt gedurende alle kermisdagen tot uiterlijk 01.00 uur muziek in de openlucht bij horecazaken toegestaan. Wel dient vanaf 23.00 uur het geluidsniveau te worden teruggebracht. Vanaf 00.30 uur moet dat niveau nog verder omlaag.

Iedereen een gezellig en zonnig kermisfeest gewenst!