Gemeente Zwolle

Zomeractiviteiten en verkeersmaatregelen binnenstad

In de maand augustus 2004 worden er in de binnenstad weer diverse zomerse activiteiten georganiseerd. De activiteiten hebben gevolgen voor het verkeer. Hieronder staan de verkeersmaatregelen genoemd.

Standwerkersconcours: 7 augustus 2004
Op zaterdag 7 augustus 2004 strijden zo'n 15 standwerkers uit heel Nederland om de titel 'beste standwerker'. Op de Melkmarkt en de Grote Markt beginnen de standwerkers om 10.00 uur met het toepassen van hun verkooptechnieken. Om 17.00 uur maakt de jury de winnaar bekend. Tijdens het concours zijn tussen 8.00 en 17.00 uur de volgende straten afgesloten voor gemotoriseerd verkeer: Luttekestraat, Korte Ademhalingssteeg, Oude Vismarkt, Diezerstraat, Voorstraat en de Melkmarkt. Het verkeer vanuit de Sassenstraat richting Melkmarkt wordt langs het stadhuis en de Praubstraat de stad uitgeleid. Tijdens het concours gaat de wekelijkse warenmarkt gewoon door.

Zomerkermis: 13 ? 22 augustus 2004
In verband met de Zwolse Zomerkermis zijn de volgende straten van 13 tot en met 22 augustus 2004 niet bereikbaar voor het autoverkeer: Rodetorenplein ? Melkmarkt ? Grote Markt ? Luttekestraat ? Grote Kerkplein. Het verkeer wordt waar nodig omgeleid. Tijdens de kermis zal de rijrichting in de Bloemendalstraat omgedraaid worden. Bestemmings- en bezorgend verkeer komend vanaf de Sassenpoort kan op de normale wijze de Sassenstraat inrijden en tot 11.00 uur via de Korte Ademhalingssteeg en de Grote Markt naar de Melkmarkt. Na 11.00 uur kan het verkeer slechts inrijden tot aan de Korte Ademhalingssteeg. Via de Bloemendalstraat en de Koestraat kan het verkeer weer terug naar de Sassenpoort.

Het laatste gedeelte van de Goudsteeg, tussen de Lombardstraat en de Sassenstraat, zal worden afgesloten. Dit betekent dat het inrijdend verkeer via de Lombardstraat en de Praubstraat weer terugrijdt richting de Koestraat.

Busverkeer
Buslijn 2 Holtenbroek rijdt van 9 augustus tot en met 23 augustus 2004 niet over de Buitenkant, maar via Pannekoekendijk, Schuttervaerkade.

Warenmarkt
In verband met de kermis zal de centrummarkt op 13, 14, 20 en 21 augustus 2004 worden verplaatst. Op die data wordt de markt gehouden op de Oude Vismarkt, Gasthuisplein, Nieuwe Markt en Sassenstraat.

Peperbus Profspektakel: 11 augustus 2004
Het wielerparcours strekt zich uit over het Gasthuisplein, Oude Vismarkt, Korte Ademhalingssteeg, Grote Kerkplein, Lombardstraat, Sassenstraat, Wilhelminasingel en Ter Pelkwijkstraat. Deze straten zijn van 18.00 tot 23.00 uur voor al het verkeer afgesloten. Ook de directe omgeving van het wielerparcours is niet bereikbaar voor het autoverkeer.

Busverkeer
De busroute over de Wilhelminasingel (buslijnen 4 en 5) wordt omgeleid via de Eekwal, Harm Smeengekade, Pannekoekendijk en Schuttevaerkade. De haltes aan de Sassenpoort, Kerkbrugje en Diezerpoort komen te vervallen. Tijdelijke haltes zijn er op de Eekwal, Burgemeester Drijbersingel en bij het belastingkantoor.

Straatfestival: 20 augustus 2004
Tenslotte is in verband met het Straatfestival op vrijdag 20 augustus 2004 vanaf 18.00 uur het gebied dat binnen de stadsgrachten ligt, met uitzondering van voetgangers, ontoegankelijk voor verkeer. Bewoners, die in dit gebied wonen en tijdens de afsluiting de auto nodig hebben, wordt verzocht vroegtijdig de auto buiten het parcours te zetten. Vanaf 13.00 uur vinden er opbouwwerkzaamheden plaats. De binnenstad is hierdoor beperkt toegankelijk voor het verkeer. Vanaf 16.00 uur wordt het verkeer uit de binnenstad geweerd.

Busverkeer
Buslijnen 2, 4 en 5 rijden tijdens het Straatfestival via de Burgemeester van Roijensingel, Pannekoekendijk en Schuttevaerkade. Op de Van Roijensingel komt een tijdelijke halte.

Wegsleepregeling
Tijdens bovengenoemde evenementen is een wegsleepregeling voor foutief geparkeerde auto's van kracht.


---