Gemeente Hoorn


Bestuur en organisatie > Actueel > Nieuws Kermis
Artiesten op de kermis
Veiligheid op de kermis
Raad van State over Westerblokker
Uitkeringsfraude
Wegwijs in Hoorn 2005
Cultuurstrippenkaart
Mega Summer Games
Spectaculaire dagtrips

Hoornse kermis brengt Ferry Somogyi, Marlies, Warner & Consorten

Persbericht d.d.: 5 augustus 2004

Wethouder mevrouw C. van Weel laat de Hoornse kermis op zaterdag 7 augustus op feestelijke wijze van start gaan. Dat gebeurt om 13.30 uur op de hoek Dal/Spoorstraat.

Dit jaar zijn de theatergroepen Warner & Consorten en Tambora gevraagd de opening van de kermis te verzorgen. Zij brengen speciaal voor de opening een kort spectaculair stuk met rijdende machines, ongewone muziekinstrumenten en absurde acties.

Warner & Consorten
Tijdens de optredens duiken spelers op onverwachte momenten op tussen het publiek met een bizar muziekstuk of een mechanische installatie, dus let goed op als je naar de opening van de kermis gaat! Humor, spektakel en interactie met het publiek staan centraal. Warner & Consorten is een groep beeldhouwers, muzikanten, dansers en acteurs die bekend staat om voorstellingen op ongewone binnen- en buitenlocaties. Eerder was Warner & Consorten in Hoorn te zien in De Garage en in de voormalige Drukkerij Noordholland.

Tambora
Tambora laat zien dat er ritme te halen valt uit alles waar je op slaat. In hun show hebben stoelen en fietsen inmiddels plaats gemaakt voor olievaten, rolemmers en auto-onderdelen.

Sponge Bob
Zaterdag 7 augustus om 15.00 uur maakt de gele zeespons Sponge Bob, bekend van tv (Nickelodeon), zijn opwachting.

Ferry Somogyi
De bekende soap-acteur Ferry Somogyi heeft een Hongaarse grootvader, vandaar zijn bijzondere achternaam. Tot zijn 15e woonde hij in Laren, daarna in Bussum en een jaar in de Verenigde Staten. Na zijn terugkeer in ons land leerde iedereen hem kennen als Rik de Jong in Goede Tijden Slechte Tijden. Inmiddels is hij geëmigreerd naar de Verenigde Staten, maar: op dinsdag 10 augustus is hij vanaf 15.00 uur aanwezig op de Hoornse kermis!

Bob de Bouwer
Op woensdag 11 augustus brengt Bob de Bouwer een bezoek aan de kermis. Hij komt om 15.00 uur. Het is die dag familiedag, dus zijn veel attracties extra goedkoop!

Marlies
Op zondag 15 augustus geeft Idols-finaliste Marlies Schuitemaker om 16.00 uur een spetterend optreden op de Hoornse kermis. Het optreden vindt plaats op de hoek Dal / Spoorstraat.
---