GroenLinks

GroenLinks vaart mee met canalparade

5 augustus 2004

Op zaterdag 7 augustus vindt de grote botenoptocht van Gaypride plaats in de Amsterdamse grachten. Dit jaar vaart GroenLinks ook mee. De boot heeft als thema: blijf uit de kast komen!

GroenLinks zet zich onverminderd in voor de homo-emancipatie. In de partij is al jaren een eigen vereniging van homo's, lesbo's en transgenders actief: RozeLinks. GroenLinks en RozeLinks varen samen mee.

Er is in Amsterdam al heel erg veel bereikt, maar er zijn nog steeds een aantal groepen die moeilijk uit de kast kunnen komen. Het politiekorps bestaat nog steeds grotendeels uit heteroseksuele dienders, steeds meer leraren komen in de problemen als ze voor hun geaardheid uit komen en voor homoseksuele moslims is het al helemaal moeilijk.

GroenLinks en RozeLinks willen alle mensen waar ook ter wereld die graag uit de kast zouden willen komen, maar nog niet durven of niet kunnen, een hart onder de riem steken. Op de boot wordt een kast geplaatst waar mensen uit zullen komen die een bepaald beroep of een specifieke achtergrond symboliseren.

Op de boot varen mee: Bob van Schijndel (woordvoerder Roze Links), Farid Tabarki (bestuurslid GroenLinks), Peter Zwart (raadslid Amsterdam), Jan van der Meer (raadslid Nijmegen), `James Bond' (stadsdeelwethouder Geuzenveld/Slotermeer) en vele anderen.

«