Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

ANWB Wegenwacht op weg naar Athene

Twee ANWB wegenwachten vertrekken zaterdagochtend 7 augustus vanuit het Olympisch stadion naar Athene. Peter Kamp en Ruud Valkman zullen gedurende de Olympische spelen Nederlanders met problemen aan hun voertuig weer op weg helpen. De reis naar Athene wordt gecombineerd met de begeleiding van de Olympic FunDrive. De twee zullen er voor zorgen dat de 25 auto's die aan deze zesdaagse en 3000 km lange reis meedoen de eindstreep halen.

De 25 auto's van Volkswagen worden overgedragen aan NOC/NSF en worden gebruikt voor het transport van sporters en officials. Na de Paralympics worden deze voertuigen door de ANWB Alarmcentrale teruggebracht naar Nederland.

De twee wegenwachten gaan gedurende de Olympische spelen in en rond Athene Nederlanders met voertuigproblemen weer op weg helpen. Ten behoeve van dit werk worden twee voertuigen ingezet waarvan er één met de Olympic FunDrive meegaat. Enerzijds worden de wegenwachten aangestuurd door het steunpunt van de Alarmcentrale in Athene anderzijds zullen de twee niet aarzelen hulp te verlenen waar deze nodig is. Daarbij concentreren zijn zich op locaties waar veel Nederlanders te verwachten zijn en staan zij in nauw contact met het ANWB-team dat de ANWB- informatiekiosk in het Holland Heineken Huis bemant.

Met de uitzending van twee wegenwachten naar Griekenland heeft de ANWB gedurende de zomer in totaal tien wegenwachten in Europa actief om Nederlandse toeristen met pech te helpen. Zo zijn er ook twee Wegenwachten in Italië en zes in Frankrijk aan het werk .

De wegenwachten die naar Athene gaan worden zaterdagochtend uitgezwaaid. Verzamelen om 8.30 uur bij het Olympische Stadion in Amsterdam. Het vertrek is om 10.00 uur.

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Femke Wouters/Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)