Ingezonden persbericht


Johan Olav Koss voegt zich bij ontvangstcomité Olympic Fundrive

Turijn, 9 augustus 2004. Zojuist is bekend geworden dat voormalig Olympisch schaatskampioen Johan Olav Koss zich bij het welkomstcomité van de Olympic Fundrive heeft gevoegd. Samen met Eric Terpstra zal hij vijf teams van Nederlandse (ex-)topsporters die zich inzetten voor het goede doel, in Athene opwachten.

De organisatie van de Olympic Fundrive reageerde bij monde van Erwin Boonacker verheugd op de aankondiging: "Bij de Olympic Fundrive wordt via een marathonrit van Amsterdam naar Athene geld ingezameld voor vijf goede doelen en het is natuurlijk fantastisch dat een groot kampioen als Joahan Olav Koss, de grote motor achter Right To Play, dit initiatief steunt met zijn aanwezigheid. Het is eens te meer een bewijs dat (top)sport écht wat betekent voor de samenleving en we zijn dan ook trots op de inzet van de deelnemende FunDrive-teams."

Amsterdam-Athene

De door Volkswagen en Lotto georganiseerde Olympic Fundrive is op 7 augustus vanuit het Olympisch stadion in Amsterdam vertrokken. Op weg naar Athene doet het diverse Olympische steden aan. Onderweg kunnen teams geld verdienen voor een door hen uitgekozen goed doel, door zo goed mogelijk te presteren bij diverse sportieve, kunstzinnige en intellectuele uitdagingen.

Op 13 augustus aanstaande komt de Olympic Fundrive-karavaan aan in Athene. Daar zullen Eric Terpstra en Johan Olav Koss de deelnemers verwelkomen en de eindstand bekendmaken.

Voor aanvullende informatie neemt u contact op met:

Jacques Geijsen Jules Hooijer Manager Public Relations Communicatiemanager Volkswagen De Lotto jacques.geijsen@pah.nl hooijer@lotto.nl 06 53426683 06 53742505

Foto's kunt u downloaden via www.anp.nl