Ingezonden persbericht



Gouden Springplank voor winnaar NK Bommetje

Stadskanaal - Een gouden Springplank dat is de prijs voor de winnaar van het officiële NK Bommetjespringen dat zaterdag 7 augustus a.s. plaats zal vinden in Zwembad Noord te Stadskanaal. De bekende noordelijke juwelier Henk Oosterhof heeft speciaal voor het NK Bommetje in Stadskanaal een gouden hanger in de vorm van een springplank met een springer erop gemaakt. Oosterhof verwierf eerder al faam door na de laatste Elfstedentocht een speciaal kruisje voor de gediskwalificeerde Piet Kleine te vervaardigen.

"De organisatie draait op volle toeren. Deelnemers melden zich massaal aan voor het enige echte NK Bommetje dat zaterdag a.s. plaats zal vinden in Stadskanaal. Het noordelijk bedrijfsleven steunt met ruim tachtig sponsoren het evenement en diverse noordelijk bekende artiesten zullen geheel belangeloos een optreden komen verzorgen". Aldus de organisatie.

De inmiddels ruim 140 deelnemers, die zich hebben aangemeld voor dit ludiek evenement, zullen zaterdag moeten gaan trachten een plons van ruim 8,90 meter te veroorzaken om het record, dat op naam staat van schoonspringkampioen Edwin Jongejans, te veroveren. Of Jongejans zaterdag ook aan de start zal verschijnen is nog even afwachten. De tegenwoordig trainer van een top schoonspringteam in Engeland is druk doende om zijn agenda aan te passen.

Het evenement gaat zaterdag om elf uur van start met een mini zomermarkt en disco. Vanaf één uur zullen diverse optredens van noordelijk bekende artiesten de revu passeren. Om vier uur gaat het officiële NK Bommetje van start.
Deelname is nog mogelijk. Aanmelden kan via tel. 0599 - 612070 of via de website van Bad Noord te vinden op www.badnoord.com . De inschrijving sluit op zaterdag 7 augustus om 12.00 uur.

Cor Stuut

Organisatie Officiële NK Bommetje
Tel. 0599 - 612070 (Zwembad Noord Stadskanaal)