Politie Groningen

Persberichten zondag 8 augustus 2004

provincie Groningen 08-08-2004 -

Haren: rijden onder invloed
Op de Vondellaan in Haren werd zaterdagnacht een 40-jarige automobilist uit Smilde gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies op het bureau een promillage van 1.05. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Groningen: aanhouding voor belediging
Twee mannen, 20 en 26 jaar uit Groningen, werden zaterdagnacht meegenomen naar het bureau en kregen daar een proces-verbaal voor belediging van agenten. De agenten spraken de 20-jarige man aan in de Gelkingestraat waar hij midden op de rijbaan liep. De man begon de agenten uit te schelden en niet veel later volgde de ander man zijn voorbeeld. Na verhoor kregen de mannen een bekeuring mee.

Groningen: snorfietser botst tegen fietsster aan
Op de parallelbaan van het Gedempte Zuiderdiep reed een 17-jarige snorfietser uit Groningen zaterdagavond tegen een 15-jarige fietsster uit Groningen aan. Het meisje kwam ten val en liep been letsel op. Zij werd naar het ziekenhuis gebracht. De snorfietser blies op het bureau een promillage van 1.55. De brommer is op het bureau blijven staan voor technisch onderzoek. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: lastige wildplasser
De politie hield zaterdagavond bij het Zilvermeer een 34-jarige man uit Wehe den Hoorn aan voor wildplassen. De man had aldaar in het openbaar en ten overstaan van meerdere mensen staan urineren. Toen een vrouw daar wat van zei, greep hij haar bij de keel. De man werd meegenomen naar het bureau en kreeg daar een proces-verbaal.

Groningen / Haren: gordelcontroles
Aan de Lijzijde in Groningen werd zaterdagmiddag gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Er werden 80 voertuigen gecontroleerd en 7 bonnen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel. In de Emmalaan in Haren werd ook een gordelcontrole gehouden. Hier werden vier bonnen uitgedeeld.

Groningen: bromfietser op fietspad over de kop
Vermoedelijk door een losliggende tegel op het fietspad van de Diamantlaan sloeg een 46-jarige bromfietser uit Groningen zaterdagochtend met zijn brommer over de kop. De man en zijn achterop zittende vrouw kwamen ten val. De man werd met schouderletsel naar het ziekenhuis vervoerd, de vrouw met onbekend letsel. Een
ongevallenregistratie wordt opgemaakt.