1e persbericht van zondag 8 augustus 2004

Eindhoven 08-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Kinderen komen om bij woningbrand

Bij een brand in hun woning aan de Jan Hollanderstraat zijn zondagochtend twee kinderen om het leven gekomen. De jongens waren 8 en 14 jaar oud. De 36-jarige vader van het gezin liep tweedegraads brandwonden op aan rug en handen. De 34-jarige moeder liep een gebroken bekken en brandwonden aan haar benen op. Zij zijn door de ambulancedienst naar een ziekenhuis gebracht. De brand brak zondagochtend rond 1.45 uur uit. Twee politiemensen, die als eerste ter plaatse kwamen, zijn nog de woning ingegaan in een poging de kinderen eruit te halen. Door de hevige rookontwikkeling en de hitte in het huis moesten zij het pand echter weer verlaten. Ook brandweermensen zijn de woning ingegaan, maar toen zij bij de kinderen kwamen, waren deze reeds overleden. Twee brandweermannen zijn door het vuur lichtgewond geraakt; één van hen liep brandwonden op aan een oor, de ander aan een arm. Zij zijn ter plaatse door personeel van de ambulancedienst behandeld. Uit voorzorg zijn de buren uit hun huizen gehaald. Agenten hebben de nodige moeite gehad om het aanwezige publiek op afstand te houden. Enkelen van hen wilden de woning in gaan om de kinderen te redden, maar omdat dat niet verantwoord was, werden zij tegengehouden. Familie en bekenden van het gezin zijn voor de eerste opvang naar het hoofdbureau van politie in Eindhoven gebracht. Daarbij heeft ook de Koninklijke Marechaussee geholpen. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De afdeling Forensisch Technische Ondersteuning (technische recherche) van de politie doet daar onderzoek naar.

Eindhoven: Verdachte van inbraak na bijna twee jaar aangehouden

Een man van 41 jaar uit Eindhoven is zondagochtend op de Kruisstraat aangehouden bij een alcoholcontrole. Bij controle van zijn personalia bleek dat hij nog werd gezocht als verdachte van een inbraak in een winkel in dezelfde Kruisstraat in 2002. Tussen zaterdagavond 19 oktober en maandagochtend 21 oktober van dat jaar werden bij de inbraak geld en sigaretten weggehaald. De verdachte is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Verdachte autodiefstal haalt nat pak

Een 19-jarige man uit Tilburg is zondagochtend rond 2.00 uur aangehouden nadat hij op het Oostende in Helmond in een gracht was gevallen. De man bestuurde een auto die kort daarvoor zonder verlichting op de Watermolenwal reed. Er zaten nog twee andere mannen in de wagen. Agenten zagen de auto rijden en gingen er achteraan. Na een korte achtervolging stopte de wagen op het Oostende, waarna de drie inzittenden er te voet vandoor gingen. De twee agenten gingen er achteraan, maar twee van de drie wisten te ontkomen. De 19-jarige Tilburger sprong tijdens de achtervolging over een paar struiken en belandde in de gracht die daar achter ligt. Hij kon vervolgens geen kant op en werd aangehouden. De auto waarin hij reed was zaterdagavond in Tilburg gestolen. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Best: Motorrijder omgekomen bij ongeval

Bij een verkeersongeval op de Sint Oedenrodeseweg is vrijdag de 47-jarige Lambertus Kusters uit Sint Oedenrode om het leven gekomen. De man reed rond 17.00 uur op zijn motor vanuit Best in de richting van Sint Oedenrode. Bij het inhalen van een tractor ging iets mis, waardoor de motorrijder aan de linkerkant van de weg tegen een boom belandde. De man is ter plaatse overleden aan inwendige verwondingen. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Heeze: Aangehouden met drugs in de auto

Een man van 26 jaar uit Eindhoven en een 18-jarige man uit het Belgische Overpelt zijn zondag kort na middernacht aangehouden op de Spoorlaan in Heeze. Agenten zagen hen daar in een auto zitten en controleerden hen. In de auto lagen enkele cachetjes met wit poeder, vermoedelijk cocaïne of heroïne. Het duo is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.