Politie Limburg-Noord

6.848 boetes bij verkeerscontroles
Datum: 08-08-2004
Tijd bericht: 09:55
Plaats: Limburg-Noord
De politie Limburg-Noord heeft in de week van 31 juli t/m 06 augustus 2004 in totaal 60.748 bestuurders gecontroleerd. Bij deze verkeerscontroles zijn in de afgelopen week 6.848 processen-verbaal opgemaakt. De meerderheid van de controles is uitgevoerd door medewerkers van het verkeershandhavingsteam. Dit team controleert vrijwel dagelijks op diverse plaatsen in de regio op de vijf speerpunten; helm, gordel, roodlicht, alcohol en snelheid. In het politiedistrict Venlo: Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venlo in de afgelopen week in totaal 21.312 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 2.955 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Belfeld, Baarlo, Blerick en Venlo. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op zaterdag 31 juli op de Rijksweg Noord in Belfeld: een automobilist reed daar 98 km/u waar 50 km/u de limiet is.

Een automobilist reed zo hard dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. Dit gebeurt zodra een bestuurder de snelheidslimiet met meer dan 50 km overschrijdt. Donderdag 5 augustus werd op de Krefeldseweg, binnen de bebouwde kom, waar de limiet 50 km/u is, door een automobilist een snelheid gehaald van 104 km/u.

Diverse bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 9 Inzittenden van auto's kregen een boete van ¤ 45 voor het niet dragen van de verplichte autogordel en 4 automobilisten negeerden het rode verkeerslicht. Twee automobilisten kregen een boete voor verkeerd parkeren en eenmaal kreeg een bestuurder een boete voor niet handsfree bellen. 13 bromfietsers kregen een boete van ¤ 55,= voor het niet dragen van de helm. 8 Bromfietsers hadden hun voertuig opgevoerd en 16 weggebruikers werden om diverse andere redenen bekeurd.

In het politiedistrict Roermond: Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Roermond in de afgelopen week in totaal 18.996 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 2.087 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Sint Odiliënberg, Maria Hoop, Swalmen, Reuver en Roermond. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op maandag 02 aug. op de Maalbroek in Roermond: een automobilist reed daar 112 km/u waar 50 km/u de limiet is.

Diverse bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. Een automobilist kreeg een boete van ¤ 45 voor het niet dragen van de verplichte autogordel, een automobilist werd staande gehouden en geverbaliseerd omdat hij zonder rijbewijs reed, eenmaal werd bekeurd voor niet handsfree bellen, vijfmaal voor foutief parkeren en eenmaal voor rijden door rood licht. Twee bromfietsers kregen een boete van ¤ 55,= voor het niet dragen van de helm en zeven voor het opvoeren van hun voertuig. Vier bekeuringen werden uitgeschreven voor diverse andere overtredingen.

Drie automobilisten reden zo hard dat zij hun rijbewijs moesten inleveren. Dit gebeurt zodra een bestuurder de snelheidslimiet met meer dan 50 km overschrijdt. De afgelopen week werden op de N280, waar de limiet 80 km/u is, door twee automobilisten snelheden gehaald van 150 en 148 km/u. In Maria Hoop werd een automobilist geklokt op 137 km/u op de Echterboschbaan, waar de limiet 80 km/u is.

In het politiedistrict Weert: Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Weert in de afgelopen week in totaal 15.418 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 1.323 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Roggel, Neer, Stramproy en Weert. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op zondag 01 aug. op de Napoleonsweg in Neer: een automobilist reed daar 89 km/u waar 50 km/u de limiet is. Bij een snelheidscontrole met de lasergun werd op maandag 2 aug. een automobilist op de Ringbaan Oost in Weert staande gehouden omdat hij met een snelheid van 119 km/u reed, waar 70 km/u de limiet is. In het politiedistrict Venray: Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venray in de afgelopen week in totaal 4.947 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 408 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Sevenum en Venray. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op woensdag 04 aug. op de Midden Peelweg in Sevenum: een automobilist reed daar 150 km/u terwijl 80 km/u de limiet is.