stad Utrecht, 12.50 uur

Utrecht 08-08-2004 - Nieuwsberichten stad Utrecht

Gewonden bij aanrijding

UTRECHT Zaterdagmiddag om 17.15 uur zijn een 66-jarige man uit Opheusden en een 52-jarige vrouw uit Utrecht gewond geraakt bij een aanrijding. De man stak met zijn fiets de kruising Kardinaal de Jongweg/ Juliusstraat over en botste hierbij tegen de auto van de vrouw uit Utrecht. Volgens getuigen reed de fietser door een rood verkeerslicht. Zowel de fietser als de automobiliste raakten gewond aan het hoofd. De man is voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Agressieve winkeldief

UTRECHT De politie heeft zaterdagmiddag rond 17.00 uur een 31-jarige winkeldief aangehouden voor winkeldiefstal en geweld tegen een winkeleigenaar. De man uit Utrecht werd op heterdaad betrapt op winkeldiefstal in een winkel aan het Gildenkwartier. Toen de verdachte er vandoor wilde gaan, probeerde de 59-jarige eigenaar dit te voorkomen. De verdachte werd hierop agressief en sloeg de eigenaar diverse keren. Ook twee toegesnelde beveiligheidsmedewerkers raakten in gevecht met de verdachte, waarbij één van hen gewond raakte aan zijn armen. Uiteindelijk heeft de politie de man in de boeien geslagen en meegenomen naar het politiebureau. De eigenaar van de winkel heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Joyrider belandt in water

UTRECHT- Zaterdagmorgen rond 09.00 uur kreeg de politie een melding dat een auto te water was geraakt vanaf de Keulsekade. Ter plaatse vertelde een getuige dat de bestuurder de auto had verlaten en hard was weggerend. Zij kon een goed signalement geven van de bestuurder. De politie kon snel achterhalen dat het een bedrijfsauto betrof die was geleend door een 18-jarige medewerker van een bedrijf. Deze man was echter niet in het bezit van een rijbewijs en verklaarde later de auto uit verveling te hebben meegenomen. Op de Keulsekade was hij de macht over het stuur kwijtgeraakt en het water ingereden. De man is aangehouden in het bedrijf waar hij werkte en overgebracht naar het politiebureau. De man heeft spijt betuigd en is bereid alle schade te vergoeden.