Politie Twente

Persberichten Politie Twente zondag 8 augustus 2004

Tanja Rijsman: 053-4555588

Verkeersongeval met letsel

Fietsers gewond na valpartij

De Lutte

Zaterdag 7 augustus omstreeks 13.45 uur vindt op de kruising Lossersvoetpad/Postweg een botsing plaats tussen twee fietsers. Een 55-jarige vrouw uit Losser verleent op een stopkruising geen voorrang aan een van links komende 42-jarige wielrenner uit Enschede. Dit leidt tot een aanrijding. Door de valpartij zijn beide fietsers gewond geraakt aan het gelaat. Ze zijn per ambulance voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. (bps: 04-097826)

Verkeersongeval met letsel

Trekker belandt in sloot

Ambt Delden

Zaterdag 7 augustus omstreeks 14.20 uur rijdt een 31-jarige bestuurder uit Weerselo met z'n tractor met aanhangwagen over de Veldhuisweg. In een bocht raakt hij met z'n linkerwiel in de berm, waardoor hij de controle over de wielen verliest en met de tractor en aanhanger in de sloot terecht komt. Zelf wordt hij uit het raam geslingerd. De man is bij het ongeval licht gewond geraakt en per ambulance naar het ziekenhuis in Hengelo gebracht. (04-097854)

Verkeersongeval met letsel

Fietser gewond na aanrijding met auto

Enschede
Zaterdag 7 augustus omstreeks 9.45 uur rijdt een bestuurder van een personenauto op het kruispunt Lijsterstraat/Deppenbroekstraat. Als de bestuurder vanaf de Deppenbroekstraat linksaf de Lijsterstraat op wil rijden, neemt hij vermoedelijk de binnenbocht waardoor hij in botsing komt met een voor hem van links naderende fietsster. Door de aanrijding komt de fietsster ten val. De fietsster, een 88-jarige mevrouw uit Enschede, raakt bij de val licht gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto rijdt door. Op aanwijzing van getuigen kan de politie de bestuurder, een 27-jarige Enschedeër, achterhalen. Hij heeft vermoedelijk een black-out gehad. Het ongeval wordt nader onderzocht. (bps: 04-097735)

Diefstal auto

Auto van oprit gestolen

Enschede

Een 37-jarige man uit Enschede deed aangifte van diefstal van zijn auto, een zwarte Mercedes C220 (stationwagon) met het kenteken 64-HR-KB. De auto werd gestolen vanaf de oprit aan de Theo van Doesburgstraat. De auto is vermoedelijk ontvreemd tussen 4 augustus 12.00 uur en 6 augustus 19.00 uur. (04-097836)

Aanrijding materiële schade

Bestuurder met alcohol op rijdt tegen geparkeerde auto

Oldenzaal

Zaterdag 7 augustus omstreeks 17.45 uur rijdt een 19-jarige bestuurder uit Oldenzaal, de Telgenkamp op. Vermoedelijk rijdt hij te hard, zodat hij de macht over het stuur verliest en een geparkeerde auto ramt. De man blijkt onder invloed van alcohol, waarop hij wordt aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,2 promille uit. Aangezien de verdachte een 'beginnende bestuurder' is, is zijn rijbewijs ingevorderd. (04-097877)

Geweld met letsel

Man in elkaar geslagen

Enschede

Zaterdag 7 augustus rond 20.15 uur heeft een 50-jarige inwoner van Enschede in z'n woning onenigheid met een 17- en 36-jarige inwoner van Enschede. Dit loopt op een vechtpartij uit, waarbij de 50-jarige man ernstige verwondingen oploopt, waarvoor hij in het ziekenhuis behandeld wordt. De politie houdt de 17- en 36-jarige verdachten aan. Zij zijn ingesloten voor verhoor. Nader onderzoek volgt. (04-097909)

Openlijke geweldpleging

Man bedreigt portier

Enschede

Zondag 8 augustus rond 2.45 uur weigert een portier een bezoeker de toegang tot een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede. De bezoeker is het hier niet mee eens en pakt daarom een stoel van het terras om de portier te lijf te gaan. Deze weert zich hiertegen, waarop hij de bezoeker, een 21-jarige man uit Enschede aanhoudt. De man is door de politie meegenomen naar het bureau, waar hij is ingesloten. (04-098002)

Rijden onder invloed

Bestuurder onder invloed aangehouden

Almelo

Zondag 8 augustus omstreeks 4.00 uur wordt een 39-jarige bestuurder uit Almelo aan de Poulinkstraat in Almelo ter controle staande gehouden. De man blijkt onder invloed van alcohol, waarop hij wordt aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 0,8 promille uit. Proces-verbaal is opgemaakt. (04-098021)

Rijden onder invloed

Bestuurder onder invloed aangehouden

Hengelo

Zondag 8 augustus omstreeks 4.30 uur wordt een 27-jarige bestuurder uit Hengelo aan de Marskant in Hengelo ter controle staande gehouden. De man blijkt onder invloed van alcohol, waarop hij wordt aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 0,8 promille uit. Proces-verbaal is opgemaakt. (04-098021)

Bedreiging

Jongeman bedreigt door groep jongeren

Enschede

Zondag 8 augustus rond 4.45 uur krijgt de politie een melding van een man die aan de Deurningerstraat door een groep jongeren bedreigt is. De man, een 21-jarige inwoner van Enschede, wilde met de groep een 'akkefietje' uitpraten. Het uitpraten liep uit op een bedreiging. Het groepje jongeren, allen afkomstig uit Enschede met de leeftijd 17, 18, 18 en 19 jaar, hielden de man vast, bedreigden hem en bekogelden hem met kiezelstenen. Het lukte de man om weg te komen, waarop hij de politie heeft gewaarschuwd. De politie heeft de groep jongeren aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor. De zaak is in onderzoek. (04-098038)

---- --