KNWV

8/8/2004
TOPZEILEN: Meting en Voorbereiding op de Olympische Spelen;

--> De metingen in Athene zijn in volle gang!

Op 4 augustus was Joeri van Dijk met zijn Mistral aan de beurt en na 1 uur zaten alle APK stempels erop. Een dag later was Carolijn aan de beurt met haar Europe en ook die ging ook Probleemloos. Het meeste werk zit in het plakken en schilderen van de Nederlandse vlaggen en grote nationaliteit letters in zeilen. Uiteindelijk is het wel mooi als het erin geplakt zit.

De weg naar het Olympische dorp wordt steeds korter aangezien er in Athene een officiële vrije baan op de autoweg voor Olympisch vervoer gerealiseerd is. Handig want er moet nog wel eens een trip gemaakt worden naar de andere kant van de stad voor wat overleg, een bezoek aan de dokter, spullen halen en meer van dat soort zaken. Petronella de Jong heeft 5 augustus het olympische ziekenhuis getest en dat is goed bevonden, het was even nodig maar de aanwezige artsen bleken zeer deskundig onder de coördinatie van de NOC/NSF teamarts Tjeerd de Vries. Dergelijke bezoeken is gelijk een goede gelegenheid om een hap eten te halen in de kantine van het olympische dorp en er staat altijd koffie op het NOC/NSF kantoor van Team de Mission. Veiligheid is het meest tijdrovende aspect hier, veel, heel veel politie is op de been om je snel over de weg te laten rijden ....maar om je bij de diverse controlepoorten van de Olympische locaties weer van het kastje naar de muur te sturen. Ze verstaan over het algemeen weinig Engels om te begrijpen wat je wilt en waar je moet zijn. Voor ons is het een kwestie van aardig blijven en zelf de regie nemen indien je ergens naar binnnen moet. Het Olympische armada van vrijwilligers is echter zeer hulpvaardig en dat compenseert veel.

Vrijdag is het Star team aangekomen en dan is de Olympische ploeg compleet. Zaterdag en zondag staat in het teken van de meting voor de 470 klasse. Sinds het weekend is ook de keuken in ons Olympische hotelletje open en doet kok Thomas zijn best om ons van de straat te houden. De voorbereidingen verlopen dus goed en op schema.

Teamchef Karst Hut

www.sailing.org
hans.bouscholte@watersportverbond.nl

Postbus 85393 · 3508 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl