Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zondag 8 augustus

Alkmaar 08-08-2004 - 16.00 uur

Auto gestolen

Zuid-Scharwoude, zaterdag 7 augustus 2004

Tussen gisteren 15.00 uur en vandaag 16.30 uur is vanaf de Glasaal een zwarte Opel Astra gestolen. Het kenteken van het voertuig is DR-BB-90. In de auto bevond zich een CD-wisselaar en een fotocamera.

Alcomobilist

Alkmaar, zondag 8 augustus 2004

Bij een alcoholcontrole op de Melis Stokelaan omstreeks 01.10 uur bleek een 35-jarige Alkmaarder te diep in het glaasje te hebben gekeken. Het ademanalyseapparaat wees 435 ug/l aan, 220 ug/l is het maximaal wettelijk toegestane. Het leverde een direct rijverbod op van vier uur en er wordt uiteraard een proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij

Alkmaar, zondag 8 augustus 2004

De politie hield omstreeks 02.00 uur in de Hekelstraat na een vechtpartij een jongeman aan, die ervan wordt verdacht naar een 20-jarige Alkmaarder een fles te hebben gegooid. Deze liep daarbij een hoofdwond op, die op de eerste hulppost in het ziekenhuis gehecht moest worden. De verdachte is een 21-jarige man uit Hensbroek. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Met drank op achter het stuur

Heerhugowaard, zondag 8 augustus 2004

Op de Huygendijk liep een 21-jarige man uit Minsk tegen de lamp bij een alcoholcontrole. Toegestaan is 220 microgram per liter uitgeademde lucht, in dit geval gaf de meter 360 ug/l aan. Hij kreeg daarvoor direct een rijverbod opgelegd van drie uur. De man kreeg een dagvaarding mee naar huis.

Beneveld achter het stuur

Akersloot, zondag 8 augustus 2004

Slingeren met de auto kan wijzen op een technisch gebrek van de stuurinrichting. Ook kan het aan de bestuurder zelf liggen. Omstreeks 04.00 uur bleek op de A9, ter hoogte van Akersloot, dit laatste het geval. De 37-jarige bestuurder, afkomstig uit Bodegraven, werd door de politie slingerend op de weg aangetroffen. Na het verplichte blazen bleek hij bijna vijf keer het wettelijk toegestane van 220 ug/l te hebben gedronken. De meter bleef steken op 1080 ug/l. De man moest direct zijn rijbewijs inleveren, iets dat verplicht is wanneer er meer dan 570 ug/l geblazen wordt. Een rijverbod van 14 uur werd direct opgelegd, proces-verbaal wordt opgemaakt.

Dief op heterdaad gepakt

Alkmaar, zondag 8 augustus 2004
Bij een bedrijf aan de Huiswaarderweg hield de politie omstreeks 05.30 uur een 20-jarige man uit Alkmaar aan, die ervan wordt verdacht goederen zonder te betalen mee te nemen. Toen de beheerster zag dat de man de spullen in zijn tas deed en aanstalten maakte he winkel te verlaten, sloot zij de automatische deur en waarschuwde de politie. De verdachte probeerde vervolgens met een tafel de deur te forceren. Dit lukte niet, waardoor de politie, die snel ter plaatse was, hem kon inrekenen. De man had op twee achtereenvolgende dagen ook al goederen uit de winkel zonder af te rekenen meegenomen.