Politie Drenthe

Zondag

Assen 08-08-2004

Aanrijding met letsel + oproep getuigen
HOOGEVEEN Een 40-jarige scooterbestuurster uit Hoogeveen raakte gistermiddag gewond toen ze met haar scooter op de De Vos van Steenwijklaan, door onbekende oorzaak, tegen een aan de rechterzijde van de rijbaan geparkeerde auto botste. De vrouw brak hierbij haar been en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De scooter raakte zwaar en de auto licht beschadigd. De politie wil graag in kontakt komen met twee fietsers en een in de richting van de Melkweg rijdende bestuurder van een Opel Astra die mogelijk iets meer kunnen vertellen over de toedracht van het ongeval tel. 0900-8844.

Vlaggendieven door politie aangehouden
HOOGEVEEN Vannacht werden een 17 en een 18-jarige jongen uit Hollandscheveld aangehouden in verband met diefstal van twee vlaggen op het industrieterrein. Een getuige tipte de politie dat drie personen bezig waren vlaggen te stelen. Twee van de drie verdachten werden aangehouden op de Meester Sterkenweg in Noordscheschut. De derde wist te ontkomen. Zijn identiteit is bij de politie bekend.

Inbreker overlopen en aangehouden
ZUIDVELD Een 37-jarige inwoner van Nieuw Buinen werd vannacht betrapt bij het plegen van een inbraak. De man was samen met een mededader aan het inbreken in een werktuigschuur naast een woning aan het Oranjekanaal Noordzijde. Daar werd hij door de 41-jarige bewoner, die door zijn buurman gewaarschuwd was, in de kraag gevat. Zijn mededader kon de benen nemen. De aangehouden verdachte werd ingesloten.

Man voor vernieling door politie aangehouden
HOOGEVEEN Vannacht zijn twee 19-jarige Hoogeveners aangehouden terzake vernieling en belediging. 1 van de mannen werd op heterdaad betrapt toen hij bezig was een lantaarnpaal te vernielen door er tegen aan te trappen. Tijdens zijn aanhouding beledigde zijn vriend de politie waarna ook hij werd aangehouden.

Verdachte aangehouden door politie in verband met mishandeling en verzet
ASSEN Een 28-jarige Assenaar is gisteravond in de Oude Molenstraat aangehouden voor mishandeling. De man kwam een 20-jarige vijand tegen en vond het nodig hem gelijk een klap in zijn gezicht te verkopen. Het slachtoffer wist met behulp van zijn 25-jarige vriendin de verdachte te overmeesteren. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Hij werd meegenomen naar het bureau waarna hem een dagvaarding werd uitgedeeld.

Man aangehouden voor mishandeling
MEPPEL Vannacht werd buiten bij een café aan het Prinsenplein een gewonde, niet aanspreekbare 21-jarige inwoner van Meppel aangetroffen. Door getuigen werd een 34-jarige man uit Meppel als dader van deze mishandeling aangewezen. De man werd aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van de mishandeling.

Ruzie door waterpistool
BOVENSMILDE Een 18-jarige bromfietser uit Drachten werd gistermiddag, rijdende over de Hoofdweg, beschoten met een waterpistool. De dader, een 21-jarige Assenaar die daar zat te vissen, was met een aantal jeugdige bekende aan het schieten met waterpistooltjes. Daarbij werd ook op voorbijgangers geschoten. De Drachtenaar kwam echter verhaal halen en werd toen nog eens nat gespoten. De man reed toen met het voorwiel tegen het been van de dader en nam toen de benen. Deze achtervolgde de man en sprak hem op de Liersbrug aan. Tijdens dit gesprek sloeg de Drachtenaar op de motorkap en trapte tegen de zijkant van de auto en nam hierna wederom de benen. De Assenaar ging hierna in achtervolging en via rijbaan en berm reed hij met zijn auto op het fietspad tegen de bromfietser die ten val kwam. De Drachtenaar sloeg hierna een portierruit van de auto in waarna door omstanders de zaak getracht werd te kalmeren totdat de politie kwam. Beide heren werden aangehouden. Na overleg met justitie werd besloten de ontstane schade zonder sanctie te vergoeden. Beide partijen gingen hiermee accoord.

Dader mishandeling taxichauffeur door politie aangehouden DALEN Een 46-jarige taxichauffeur uit Dalen is vannacht met een honkbalknuppel in zijn gezicht geslagen door een 28-jarige man uit Coevorden. De chauffeur reed een groepje vakantiegangers van de Huttenheugte in Dalen van een discotheek in Coevorden naar het vakantiepark. Tijdens de rit werd de taxi achtervolgd door een groep Coevordenaren die met de vakantiegangers ruzie hadden gehad in de discotheek. Vlak voor het park werd de taxi klem gereden door een auto met daarin vijf mannen. De 28-jarige Coevordenaar pakte hierop een knuppel uit de auto en tijdens het openen van het portier van de taxi sloeg hij direct de chauffeur met de knuppel in zijn gezicht. De mannen verdwenen hierna weer richting Coevorden. De Coevordenaar werd later in de nacht in zijn woning in de Irisstraat aangehouden. De man gooide terwijl de politie hem in de deuropening duidelijk maakte dat hij was aangehouden de deur dicht en deed deze niet meer open. Hierna werd deze door de politie met geweld geopend waarna de man in zijn woning werd aangehouden en ingesloten. De man is in verzekering gesteld en hem wordt bedreiging tegen het leven gericht en poging tot doodslag ten laste gelegd. De politie onderzoekt dit misdrijf.

Bezoeker discotheek gewond bij ruzie
ASSEN Een 20-jarige Assenaar raakte vannacht gewond in een discotheek aan de Brinkstraat. Binnen ontstond tussen hem en een groep bezoekers een ruzie waarbij hij met een glas in zijn gezicht werd geslagen. De man moest in verband met zijn letsel overgebracht worden naar het WZA en kon na behandeling deze weer verlaten. Vanmiddag verscheen een 22-jarige Assenaar vrijwillig aan het bureau en vertelde de dader van deze mishandeling te zijn. De man verklaarde dat tijdens een ruzie hij wilde bemiddelen maar het zelf aan de stok kreeg met het slachtoffer. De zou naar hem geslagen hebben waarna hij uithaalde met het glas in zijn hand. Er is proces-verbaal opgemaakt. De politie stelt een onderzoek in.

Portier met vuurwapen bedreigd
EMMEN Een 35-jarige Emmenaar die vannacht als portier werkzaam was bij een café aan de Hoofdstraat is daar met een vuurwapen bedreigd. De portier die buiten stond werd benaderd door twee mannen over een kort daarvoor ontstane ruzie. 1 van hen trok daarbij een pistool en bedreigde de portier. De mannen stapten daarna in een auto en reden weg. Kort hierna werd de auto op de Nijkampenweg aangetroffen met 1 van de daders er in. Deze 30-jarige Emmenaar werd aangehouden en ingesloten. Zijn mededader is nog spoorloos.

Woningbrand
ASSEN Vannacht ontdekte een medewerker van een beveiligingsbedrijf een brand bij een woning aan het Stadsbroek. Het ging hier om een vrijstaande woning die door de gemeente Assen gebruikt wordt als opslag en werkruimte voor de Afdeling Groenvoorziening. Het rieten dak ging in vlammen op en er was binnen veel water- en rookschade. Oorzaak onbekend en de technische recherche stelt een onderzoek in.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 06-52528707

Dana Kragten zal de voorlichting vanaf maandagmorgen 9 augustus om 08.00 uur
overnemen. Tel. 0592-361260 of 06-52554218

info@politie-drenthe.nl