Persberichten zondag

's-Hertogenbosch 08-08-2004

MAN GEWOND BIJ ONGEVAL

's-Hertogenbosch

- Zaterdagmiddag is een 36-jarige man uit Kaatsheuvel bij een ongeval gewond geraakt. De man reed met een bedrijfsbusje over de A2 onder 's-Hertogenbosch. Door nog onbekende oorzaak is hij rechts van de rijbaan tegen de vangrail gereden. Door de klap en de stuurcorrectie is de auto naar links geschoten en tegen de vangrail in middenberm tot stilstand gekomen. De bestuurder, de 36-jarige man uit Kaatsheuvel is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

BROMFIETSERS BEKEURD

's-Hertogenbosch

- Zaterdagavond zijn op de Kooikersweg 4 bromfietsers bekeurd omdat ze hun helm niet op hadden. Ook een autobestuurder werd bekeurd omdat hij niet handsfree zat te bellen.

GLAASJE OP

's-Hertogenbosch

- In de nacht van zaterdag op zondag even voor 01.00 uur werd op de Zwartbroekweg in 's-Hertogenbosch een 22-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook rijverbod van 1 uur.
-----
In dezelfde nacht ever na 04.00 uur werd op de Parklaan in 's-Hertogenbosch een 20-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.

-----
Dezelfde nacht rond dezelfde tijd werd op de Zuid Willemsvaart in 's-Hertogenbosch een 24-jarige Bosschenaar voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 4 uur.

JONGEN AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch

- In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee jongeren, 20 en 21 jaar uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Even voor 05.00 uur werd gemeld dat een aantal jongeren een fiets in het water had gegooid en bezig was een auto in het water te duwen aan de van der Weeghensingel in 's-Hertogenbosch. Toen de politie ter plaatse kwam, renden een viertal jongen hard weg. Na een korte achtervolging konden op het Kapelaan Koopmansplein twee jongeren worden aangehouden. Door de komst van de politie ter plaatse kon voorkomen worden dat de auto in het water werd geduwd. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten.

AUTO GESTOLEN BIJ INBRAAK

Nieuwkuijk - In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een bedrijf aan de Middelweg in Nieuwkuijk. Een deur van hert bedrijf werd opengebroken. Uit het pand werd een auto gestolen. Het betreft een zwarte Mercedes ML400 CDI met het kenteken 06-JV-TP. De waarde van de auto is ongeveer 63.000 euro.

VROUW MET GLAS IN GEZICHT GESLAGEN

Vught

- In de nacht van zaterdag op zondag kort voor 01.00 uur werd gemeld dat op het Marktveld een vrouw met een glas was geslagen. Ter plaatse troffen de politiemensen een 36-jarige vrouw uit Vught, die door een nog onbekende vrouw met een glas in het gezicht was geslagen. De vrouw liep hierbij verschillende snijwonden op in het gezicht die in het ziekenhuis behandeld moesten worden. De politie stelt een nader onderzoek in.

GLAASJE OP

Berlicum

- In de nacht van zaterdag op zondag rond 02.30 uur werd op Kaathoven in Berlicum een 30-jarige man uit Oss bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 4 uur.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

Sint Michielsgestel

- In de nacht van zaterdag op zondag rond 04.00 uur is door de bewoner van een woning aan de Hezelaar in Sint Michielsgestel een 17-jarige jongen aangehouden. De jongen werd door de bewoner betrapt toen hij de buitenlamp van de woning van de man vernielde. De jongen is overgedragen aan de politie. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

MAN MET DRUGS AANGEHOUDEN

Uden

- In de nacht van zaterdag op zondag, rond 01.00 uur werd op het Piusplein in Uden een bromfietser gecontroleerd. Bij deze controle, bleek, dat de 21-jarige bestuurder van de bromfiets een zestal zakjes harddrugs, vermoedelijk speed, bij zich had. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten. De drugs zijn in beslag genomen.

KAAIMAN GEVONDEN

Oss

- Zondagmorgen trof een surveillance van de politie Oss op de rondweg in Oss enkele mensen die hen tot stoppen bewogen. Wat bleek de mensen die over de weg reden zagen een vreemd beest lopen. Toen ze stopten en uit de auto waren gestapt bleek het om een Kaaiman van ongeveer 70 centimeter te gaan. Een van de voorbijgangers, een reptielenliefhebber, slaagde er in het dier te vangen. Het beest is overgedragen aan het personeel van de dierenambulance. Het dier is inmiddels overgebracht naar de reptielen opvang in Vlissingen. Kaaimannen kunnen alleen in huis worden gehouden onder bijzonder warme omstandigheden. Ze kunnen een lengte bereiken van ongeveer 2.50 meter. Een klein exemplaar zoals gevonden is heeft al meer kracht dan een forse bouvier. De behuizing is dan ook van groot belang.

VROUW AANGEHOUDEN VOOR VERNIELINGEN

Oss

- In de nacht van zaterdag op zondag is een 44-jarige vrouw uit Oss aangehouden. De vrouw had aan de woning van haar ex-echtgenoot en aan zijn auto vernielingen gepleegd. Zo had ze enkele ruiten van de auto ingeslagen en de twee buitenspiegels vernield. Ook een boom en het tuinhek moesten het ontgelden. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is ze in de loop van zondagmiddag heengezonden.

MAN GEWOND BIJ ONGEVAL

Oss

- Zondagmiddag is een 23-jarige man uit Oss gewond geraakt bij een ongeval. De man fietste tussen 13.15 en 13.30 uur over de Marschantstraat in Oss. Op de Kruising met de Gerbrandylaan reed hij linksaf het fietspad van die straat op. Op het moment echter dat hij op de kruising reed, werd hij van achter aangereden door een achter hem rijdende personenauto. De man kwam hierdoor te vallen. De personenauto, vermoedelijk een groene Opel reed na de aanrijding door in de richting van Station West. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Daar bleek dat hij enkele ribben had gekneusd en gebroken. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. (telefoonnummer 0900-8844.)

ROOKWAREN GESTOLEN BIJ INBRAAK

Mill

- In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een winkel aan de Oude Langeboomseweg in Mill. Door een gat in het dak te breken kon men in de winkel komen. Uit het bedrijf werden alle rookartikelen gestolen. Ook werden nog enkele kasten opengebroken.

AUTO GESTOLEN BIJ WONINGINBRAAK

Sint Hubert

- In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan de Grootvenseweg in Sint Hubert. Met de uit de woning gestolen autosleutels werd de bij de woning geparkeerde auto gestolen. Het betreft een zwarte Peugeot 206 met het kenteken 51-DN-HZ.