Ingezonden persbericht

PODIUM VOOR CHRIS VAN DER DRIFT OP MOTOPARK OSCHERSLEBEN

VOOR DIRECTE VERSPREIDING

Formule BMW ADAC Kampioenschap
7e ronde: Motopark Oschersleben (06-08 Augustus 2004)

Oschersleben - Twee sterke races van Chris van der Drift dit weekend op Motopark Oschersleben, zijn beloond met een podiumfinish in de tweede race op zondag. Nadat hij reeds viermaal eerder als derde over de streep was gekomen in Hockenheim en op de Norisring, beweesde 'Nederlandse' Nieuw-Zeelander wederom dat hij de beste van de 12 debutanten is in deze enerverende competitie met 27 deelnemers.

Als opstapklasse voor jonge talentvolle coureurs, is de Formule BMW ADAC een vergelijkbare tegenhanger van het populaire Benelux Formule Renault 2000 kampioenschap. Doordat alle races worden verreden in het voorprogramma van de Formule 1 en de Deutsche Tourenwagen Masters, is de klasse automatisch voorzien van een brede (media)aandacht. De inzet van identieke wagens, motoren, banden en brandstof voor alle deelnemers, garandeert dus dat in dit kampioenschap juist de coureur de bepalende factor is voor succes. Een ideale mogelijkheid dus voor bedrijven of merken om zich te tonen op een breed internationaal niveau. Voor vragen of informatie over de verschillende mogelijkheden omtrent PUBLIC RELATIONS en/of SPONSORING kunt u zich wenden tot Tony van der Drift (+31 6 463 472 84 / tony@vandymotorsport.com).

Door een noodzakelijke motorwissel op vrijdagavond, viel de kwalificatie op zaterdagochtend voor Van der Drift ietwat in het water. Nadat 'Vandy' een paar korte runs had gemaakt om zijn nieuwe motor op te warmen, plaatste 'hij' zich respectievelijk als negende en vijfde voor de beide races over 14 ronden. In de eerste race op zaterdagmiddag reed een ontketende Van der Drift naar een nette vijfde plaats aan de meet, nadat hij zelfs even van de baan was geduwd door collega-debutant Adrian Zaugg tijdens een inhaalpoging.

De tweede race op zondagochtend kende zelfs nog een beter verloop. Gestart vanaf de vijfde plaats op de grid geraakte Kiwi gelukkig niet betrokken in de opeenstapeling van incidenten in de eerste bochtencombinatie van het 3.667 kilometer lange circuit nabij Magdeburg. Gedurende de race klom Van der Drift gestaag op naar de derde positie, hetgeen resulteerde in zijn vijfde podiumfinish van dit jaar.

In de Formule BMW ADAC Rookie Cup 2004 voert Van der Drift door zijn sterke prestaties dit alternatieve kampioenschap voor debutanten nog immer aan. In het reguliere kampioenschap bezet de 12-voudig(!) kartkampioen van Down Under nog steeds de vierde plaats.

Chris van der Drift: "Het is fantastisch om weer op het podium te staan. Ik ben werkelijk tevreden met mijn races in welke ik veel waardevolle punten voor beide kampioenschappen heb kunnen veroveren. Tijdens mijn 'thuisrace' volgende maand op Circuit Park Zandvoort zal ik alles proberen om één of twee treden hoger te eindigen!"

UITSLAG RACE 01:
01. Sebastian Vettel (GER), ADAC Berlin-Brandenburg, 20:52.329
02. Sebastien Buemi (SUI), Lars Kaufmann Motorsport, + 04.041s
03. Atila Abreu (BRA), ADAC Mittelrhein, + 04.355s
05. CHRIS VAN DER DRIFT (NL/NZL), TEAM ROSBERG, + 14.286s

UITSLAG RACE 02:
01. Sebastian Vettel (GER), ADAC Berlin-Brandenburg, 19:34.874
02. Atila Abreu (BRA), ADAC Mittelrhein, + 07.536s
03. CHRIS VAN DER DRIFT (NL/NZL), TEAM ROSBERG, + 08.736s

NIEUWS en FOTO'S zijn afkomstig van INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Voor meer informatie of extra beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+31 6 520 566 37 / roelof@insightf1.com)

© 2004 All Rights Reserved - www.vandymotorsport.com