2e persbericht van zondag 8 augustus 2004

Eindhoven 08-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen na opstootje en steekpartij

Op de Raiffeisenstraat zijn zondagochtend rond 4.15 uur drie mannen aangehouden. Dat gebeurde na een melding van een opstootje. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek één van de drie, een 18-jarige man uit Valkenswaard, in zijn buik te zijn gestoken. Hij had een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich. Eén van de twee andere mannen, een 24-jarige man uit s-Hertogenbosch, had bij zijn arrestatie een mes bij zich. De andere man was een 22-jarige Rotterdammer. Omdat onduidelijk was wat er was gebeurd, zijn alledrie de mannen aangehouden en in verzekering gesteld. Een arts heeft de verwonding van de 18-jarige man bekeken, maar die was niet ernstig van aard.

Helmond/Someren: Vermiste taxichauffeur aangehouden

Een 31-jarige man uit Weert is zondagochtend rond 10.40 uur aangehouden op de Stepekolk in Helmond. De man werkte als taxichauffeur voor een bedrijf uit Someren. Sinds zondagochtend 2.00 uur kon het bedrijf echter geen contact meer met hem krijgen. Daarvan is melding gedaan bij de politie, waarna alle politie-eenheden uitkeken naar de taxi en naar de man. Rond 10.15 uur zagen agenten de wagen rijden op de Stepekolk en gingen er achteraan. Toen de chauffeur dat in de gaten had, is hij uit de auto uitgestapt en een maïsveld ingevlucht. Daar kon hij even later worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Gemert: Brommerbestuurder op de vlucht

Een 18-jarige man uit Gemert is zondagochtend rond 5.30 uur aangehouden op de Molenakkerstraat. Agenten zagen hem kort daarvoor op Het Frans Brugske rijden op een brommer zonder verzekeringsplaatje en zonder gele of oranje sticker. Er zat nog een andere man achterop de brommer. Toen de mannen de agenten zagen, gingen ze er vandoor. Na een korte achtervolging vonden de agenten de brommer verlaten terug op de Alde Biezenstraat. De twee mannen waren spoorloos. Na een zoektocht vonden de agenten de 18-jarige man terug op de Molenakkerstraat. Hij had zich daar verstopt en ging er weer vandoor toen hij was betrapt. De agenten konden hem toch aanhouden en meenemen naar het bureau. Hij is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

Budel: Computerscherm weggehaald

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Randweg-Zuid is een computerscherm weggehaald. Dat gebeurde zondag tussen 1.30 en 7.45 uur. Een ruit van de zaak is kapot gegooid, waarna het scherm werd meegenomen.

Eersel: Opgepakt bij ontmantelde hennepkwekerij

Vier Eindhovenaren (15, 18, 37 en 43 jaar) zijn zaterdagavond rond 19.45 uur aangehouden bij een woning aan de Steenstraat in Eersel. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een hennepkwekerij die in de woning heeft gezeten. Toen de politie zaterdagavond in de woning kwam, trof ze daar een bijna compleet ontmantelde kwekerij aan. Er hadden ongeveer 800 planten in het huis gestaan. Wel was er nog kweekapparatuur in de woning aanwezig. Ook lagen er resten van de kwekerij in een aanhanger die bij de woning stond. De aangehouden mannen stonden bij die aanhanger. De drie oudste Eindhovenaren zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek, de jongste is gezien zijn leeftijd na verhoor heengezonden. Hij is nog wel verdachte.

Oostelbeers: Dronken man raakt van de weg

Een man van 42 jaar uit Eindhoven is zaterdagavond rond 21.00 uur aangehouden op de Langereyt. Hij was daar met zijn auto in een slip geraakt en in een sloot naast de weg terechtgekomen. De man is zelf uit de auto geklommen en heeft op de politie gewacht. Uit onderzoek bleek hij een alcoholpromillage van ruim 1,15 te hebben, waarvoor proces-verbaal is opgemaakt.