Politie Zuid-Holland-Zuid

8/8 Weekend Dordrecht/Zwijndrechtse waard

08-08-2004 - Nieuwsberichten district I

VECHTPARTIJ
HENDRIK-IDO-AMBACHT- De politie heeft op vrijdagmiddag 6 augustus vier bewoners van het asielzoekerscentrum aan de Onderdijkse Rijweg te Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De mannen in de leeftijd van 18 tot en met 20 jaar hadden een man van 18 jaar geslagen. Het slachtoffer heeft verwondingen aan zijn hoofd opgelopen en is opgenomen in het ziekenhuis. Mogelijk had het slachtoffer zelf ook een rol in het gebeuren. Bij de vechtpartij zouden ook messen zijn gebruikt, de politie heeft deze in beslag genomen. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.

FIETSENDIEF GEPAKT
DORDRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag 7 augustus werden agenten aangesproken op de Vrieselaan te Dordrecht door een getuige van diefstal. Hij wees de verdachte aan. Na korte tijd konden de agenten de 48-jarige verslaafde man op de Oranjelaan aanhouden. Zij namen hem voor insluiting mee naar het bureau. De fiets kon aan de eigenaresse teruggegeven worden. Deze 16-jarige Dordtse sprak de agenten toevallig aan dat haar fiets gestolen was, direct na de aanhouding van de verdachte.

OPENSTAANDE BOETE
DORDRECHT Surveillerende agenten constateerden in de vroege ochtend van zaterdag 7 augustus dat de man die in het bushokje aan de Johan de Wittstraat lag, nog een stevige boete open had staan en daarvoor gesignaleerd stond. Daarop is de man aangehouden en ingesloten.

FIETS IN WATER
DORDRECHT Een 45-jarige man uit Dordrecht zat op zaterdagochtend 7 augustus op het terras van een cafe aan de Korte Kalkhaven, toen hij een 23-jarige Zwijndrechter aan zijn geparkeerde fiets zag morrelen. Vervolgens gooide de Zwijndrechter deze in het water, waarop de Dordtenaar de man daarop aansprak. De gewaarschuwde politie hield de Zwijndrechter aan en nam hem mee naar het bureau. Na het uitslapen van een flinke roes beloofde de verdachte de schade te vergoeden. De fiets is niet teruggevonden, ondanks dreg-acties van de agenten ter plaatse.

WINKELDIEF GEPAKT
ZWIJNDRECHT Een 17-jarige vrouw uit Vlaardingen is zaterdag middag 7 augustus aangehouden en in verzekering gesteld wegens het stelen van levensmiddelen in een supermarkt aan de Laan van Walburg. Zij werd daarbij geassisteerd door een andere vrouw en een man. Een 31-jarige politie-agent uit Hendrik-Ido-Ambacht in burger, waarschuwde het winkelpersoneel,waarna de drie personen de laan van Walburg opvluchtten. De agent in burger wist de 17-jarige staande te houden, waarna de mede-verdachten zich op hem stortten. De agent werd hierbij lichtgewond. Twee getuigen, een uit Dordrecht en een 21-jarige man uit Zwijndrecht schoten te hulp, waarna de twee overige verdachten het hazepad kozen. Hun identiteit is inmiddels bij de politie bekend.

ZEILBOOT GESTOLEN
DORDRECHT Op het terrein van een watersportvereniging aan de Beerpolderweg te Dordrecht is tussen woensdag 4 en zaterdag 7 augustus een zeilboot gestolen, type Zalmdrijver, groen en zwart.

OPENBARE ORDE
DORDRECHT Tijdens surveillance zagen agenten een 20-jarige jongeman uit Dordrecht rijden zonder helm. Op de H.W. Mesdagstraat spraken zij hem hierop aan en wilden hem een bon geven. Volgens de verdachte zou dat niet kunnen, waarop hij bijval kreeg van omstanders. Omdat de jongeman zijn naam weigerde op te geven, werd hij aangehouden. Daarop ontstond een opstootje met zon 30 aanwezigen, waarvan enkelen beledigende tal uitsloegen, zo ook de verdachte. Met behulp van ingeroepen assistentie , waaronder diensthonden, werd de meute in bedwang gehouden. De verdachte kon achter een woning worden aangehouden.

ONGEVAL
DORDRECHT Een 17-jarige jongen uit Zevenbergen reed op zaterdagavond 7 augustus met zijn bromfiets op de Oudendijk in de richting van de Overkampweg in Dordrecht. Een 21-jarige Dordtenaar liep op dat moment op het fietspad van de Overkampweg. De bromfietser kon een aanrijding niet meer voorkomen. De voetganger liep een pijnlijke rechterpols op en een hersenschudding. De bromfietser werd door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar werd geconstateerd dat hij enkele kneuzingen had opgelopen.

ONDER INVLOED OP BROMFIETS
DORDRECHT Surveillerende agenten op de motor hebben zaterdagnacht 7 augustus een bromfietser aangehouden die met zijn bromfiets op het trottoir reed. Dit gebeurde aan het Lunenburgplein te Dordrecht. De 24-jarige bestuurder uit Dordrecht werd aangehouden omdat hij teveel alcohol had gedronken en kreeg een proces verbaal omdat hij geen helm droeg. De eigenaar van de bromfiets kreeg een bekeuring omdat de brommer teveel vermogen had en een kale band.
DORDRECHT Een 21-jarige Dordtenaar werd aangehouden wegens het onder invloed besturen van een bromfiets. Hij werd betrapt toen hij op 8 augustus s ochtends vroeg over de Galileilaan te Dordrecht reed. Hij werd ingesloten omdat hij tevens maar liefst 14 bekeuringen open had staan en niet kon betalen.

BEDREIGING
DORDRECHT Een 35-jarige vrouw is bij haar woning aan de Troelstraweg te Dordrecht door haar ex-man bedreigd. Daarbij werd het glas van de voordeur vernield. De politie heeft de man, een 8-jarige uit Dordrecht, in het ziekenhuis aangehouden, aangezien hij zich daar bevond voor een wond die hij had opgelopen door het kapotte glas van de voordeur.

GELUIDSOVERLAST
DORDRECHT Een 48-jarige man uit Zwijndrecht is aangehouden wegens het veroorzaken van geluidsoverlast. Dit gebeurde op zondagmiddag 8 augustus aan de Cornelis Evertsenstraat te Dordrecht. Omwonenden hadden geklaagd over de keiharde muziek die de man tijdens het klussen aan zijn auto uit de geluidsinstallatie liet komen. Hij was daar echter niet gevoelig voor. Toen de buurt er zich mee wilde bemoeien werd de politie gewaarschuwd. Deze kwam ter plekke en sommeerde de man om het geluid te dempen. Toen deze nog niet luisterde, werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau.