Politie Zuid-Holland-Zuid

8/8 Weekend Hoeksche Waard

08-08-2004 - Nieuwsberichten district III

AANHOUDING DIEF
NIEUW-BEIJERLAND- Een 39-jarige Slowaakse man zonder vaste woon- of verblijfplaats is op vrijdag 6 augustus aangehouden aan de Zuidzijdsedijk te Nieuw-Beijerland. De man wordt ervan verdacht een boiler te hebben gestolen bij een woning aan de Zuidzijdsedijk. De verdachte is in verzekering gesteld. Omdat de man illegaal in Nederland verblijft, zal hij worden overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

RIJ-ONTZEGGING
MIJNSHEERENLAND Een 43-jarige Rotterdammer is vrijdagavond 6 augustus aangehouden op de A29 omdat patrouillerende agenten zagen dat hij caravan-kentekenplaten voerde. Bij controle bleek de man een rij-ontzegging te hebben en naar zijn zeggen voerde hij daarom deze gestolen kentekenplaten. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt; de kentekenplaten zijn in beslag genomen evenals de auto.

VERNIELING
STRIJEN Zaterdagochtend 7 augustus zijn twee jongemannen uit Strijen van respectievelijk 20 en 28 jaar aangehouden op verdenking van vernieling vroeg in de ochtend van een grote ruit van een café aan de Molenstraat te Strijen. Zij beweerden dat ze in het café zijn gepest.

DOORGEREDEN NA ONGEVAL
KLAASWAAL Een 55-jarige vrouw uit Klaaswaal is op 7 augustus in de middag in haar woning aan de Nassaustraat in die plaats aangehouden wegens doorrijden na een ongeval. Zij reed tegen twee geparkeerde autos aan bij een supermarkt aan de Kerkstraat. Deze behoorden toe aan een 46-jarige man en een 61-jarige vrouw uit Klaaswaal. Toen de eigenaar haar daarop aansprak reed zij weg. Op basis van het kenteken wist de politie haar op te sporen. Omdat zij teveel gedronken had, werd tevens haar rijbewijs ingevorderd.

MISHANDELING
OUD-BEIJERLAND Een 20-jarige inwoner van Oud-Beijerland heeft op 8 augustus in de vroege ochtend enkele klappen gekregen van een 19-jarige plaatsgenoot. Daarbij liep het slachtoffer lichte verwondingen in het gezicht op. Het gebeurde zonder aanleiding aan de Scheepmakershaven te Oud-Beijerland. De politie stelt een onderzoek in.

BEDRIJFSINBREKERS GEPAKT
OUD-BEIJERLAND In de vroege ochtend van 8 augustus kregen surveillerende agenten het verzoek om naar de Beneden Molendijk te Oud-Beijerland te gaan. Daar zouden drie personen lopen die veel interesse hadden in woningen en autos. De agenten waren zeer snel ter plaatse en zagen inderdaad drie mannen rondlopen die voldeden aan het signalement. Zij zetten de achtervolging in, waarbij twee mannen wisten te ontsnappen. De melder, een 30-jarige man uit Klaaswaal, wist zelf een 20-jarige Hagenaar aan te houden. Even later kwam zijn eerste compaan, een 19-jarige man uit Rijswijk, zich aangeven op het politiebureau. Daar werd hij buiten heterdaad aangehouden. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie is nog op zoek naar de derde verdachte. Door de snelle melding van de verdachte situatie is het bij een poging tot inbraak gebleven bij een woning aan de Beneden Molendijk. Daar werd behoorlijke schade aan de deur geconstateerd.

INBRAAK HORECABEDRIJF
MAASDAM Bij een horecabedrijf aan de Gatsedijk te Maasdam is in de nacht van 7 op 8 augustus een inbraak gepleegd. Daarbij is geld uit onder meer de kassa verdwenen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld, de technische recherche doet sporenonderzoek.