Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 7 augustus 2004

* PREVENTIEF FOUILLEERACTIE
ROTTERDAM - Vrijdag werd tussen negen uur 's morgens en vier uur 's middags een actie preventief fouilleren gehouden door politiepersoneel van de districten Zuid en Feijenoord-Ridderster. De actie werd gehouden in de Dordtselaan, de wijk Bloemhof-Noord, Rieder-Noord en Hillesluis.
Er werden geen aanhoudingen verricht op grond van de Wet Wapens en Munitie. Wel werd door één persoon afstand gedaan van een steekwapen. In Hillesluis werd een fietsendief aangehouden. In totaal kregen acht bestuurders een bekeuring voor diverse verkeersfeiten.


* MAN DOOR MISDRIJF OM HET LEVEN GEKOMEN
SPIJKENISSE - In de nacht van vrijdag op zaterdag is in een woning aan de A.M. de Jongstraat een man om het leven gekomen als gevolg van een misdrijf.
Om even na vijf uur zaterdagmorgen hoorden omwonenden een hoop herrie en zag men een aantal mannen vanaf de eerste verdieping van een flatgebouw springen en verdwijnen in de richting van het winkelcentrum Plateau. De politie werd gealarmeerd, die in de woning een onderzoek instelde.
Binnen trof men het stoffelijk overschot aan van een jongeman, die door misdrijf om het leven kwam. De wijze waarop dit is gebeurd is nog niet duidelijk. Op het stoffelijk overschot wordt sectie verricht.
De recherche van het district De Eilanden stelt een onderzoek in naar de juiste achtergronden van dit misdrijf, de wijze waarop het slachtoffer is omgebracht en zijn identiteit. Getuigen, die iets gezien hebben of anderszins over informatie beschikken worden verzocht contact op te nemen met voornoemde recherche via telefoonnummer 0900 - 8844.


* AUTOKRAKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie van het district Oost een 34-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een auto. Omstreeks tien voor half één kwam er bij de politie een melding binnen dat er in de 1e Jerichostraat werd ingebroken in een auto. Politiemensen waren snel ter plaatse en zagen een man lopen in een zwarte leren jas met twee tasjes in z'n hand. Het signalement kwam overeen met de opgave van een getuige. De verdachte werd aangehouden en ingesloten. De opengebroken auto is door de politie veiliggesteld omdat de eigenaar niet bereikbaar was.