Ingezonden persbericht

EERSTE PODIUM VOOR CARLO VAN DAM TIJDENS MARLBORO MASTERS

---

Zandvoort, 08 augustus 2004 - Carlo van Dam heeft vandaag in de zesde ronde om het Benelux Formule Renault 2000 Kampioenschap zijn eerste podium van het seizoen gehaald tijdens de Marlboro Masters op het circuit van Zandvoort. Moest de coureur van Van Amersfoort Racing in de eerste manche nog achteraan starten door een slippertje in de opwarmronde, werd het harde werken van de inwoner uit Vlaardingen beloond met een derde plaats!

Van de 23 deelnemers uit binnen- en buitenland behaalde Van Dam een uitstekende derde plaats tijdens de kwalificatiesessie en had daarmee een goede uitgangspositie voor de 12 ronden tellende race veroverd. Het succes was echter van korte duur doordat hij voor de start van de eerste manche van de baan spinde. Hierdoor moest de 18 jarige coureur noodgedwongen van een laatste positie vertrekken. Hij kon vanuit deze stek niets anders doen dan zich te concentreren op een snelle rondetijd voor de tweede wedstrijd. In deze opzet slaagde hij door zijn bolide naar pole position te rijden.

In deze manche moest Carlo van Dam enkele posities prijsgeven bij de start van de wedstrijd en kwam als derde door de Tarzan-bocht. Hij kwam vervolgens ronde na ronde dichterbij Junior Strous die de hete adem in de nek voelde van Van Dam. Na enkele leuke duels ging het jonge talent van S-T-A-R-T als derde over de meet en behaalde zijn eerste podium van het seizoen.

Carlo: "Dit weekend weerspiegelde het verloop van het huidige kampioenschap. Doordat ik iets te gretig het gaspedaal indrukte spinde ik in de Gerlach-bocht van de baan en moest de eerste wedstrijd achteraan vertrekken. Op dat moment verdween mijn goede kwalificatie als sneeuw voor de zon. Vervolgens heb ik me geconcentreerd in het realiseren van een snelle rondetijd voor de tweede race. Deze strategie werkte perfect en realiseerde met een 1:38.781 mijn tweede pole position van het seizoen. Na acht ronden ben ik de pits ingereden om mijn banden te sparen. Voor de tweede race kwam ik niet goed van mijn plaats en ben na enkele leuke duels met Strous als derde geëindigd. Wanneer ik terugkijk op deze twee wedstrijden van uitersten dan ben ik tevreden over dit weekend. Er valt met deze derde plaats toch wat druk van mijn schouders. Deze podium had echter veel eerder moeten komen, want de snelheid en betrouwbaarheid is het hele seizoen al aanwezig. In de resterende Formule Renault wedstrijden zal ik proberen om deze stijgende lijn door te trekken!"

S-T-A-R-T (Stichting Aankomend Race Talent) is een nieuw Nederlands initiatief dat jong, aankomend racetalent op diverse facetten van de autoracesport wil ondersteunen. Racetalenten; mentaal sterk genoeg om te kunnen 'vechten' voor een stoeltje in de racerij maken kans opgenomen te worden in dit uitdagende, ondersteunende concept dat zich op de grid presenteert als een S-T-A-R-T-F-I-G-H-T-E-R, de livery van de auto is geïnspireerd op de F104 / Starfighters van de US Airforce. Zoals de US Airforce destijds alleen de grootste talenten opleidde, zo wil S-T-A-R-T Nederlands grootste talenten begeleiden in hun weg naar de top in de autosport. Het beste materiaal, de beste coaching en de strengste selecties. Ondernemingen die als sponsor willen participeren in dit concept en jonge racetalenten die menen in aanmerking te komen voor deze begeleiding kunnen contact opnemen met S-T-A-R-T door een emailbericht te sturen naar trademarketingbenelux@eddinglega.nl

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Carlo van Dam's officiële website: www.carlovandam.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com)

© 2003 - 2004 All Rights Reserved - www.thepitbox.nl