Zeehondencreche Pieterburen

De 100.000e bezoeker van dit jaar

Jan Zink-Brasse uit Gulpen (Zuid-Limburg) keek wat verbaasd, toen hem bij de ingang van de crèche de toegang werd versperd door een rood lint. Maar hij vond het maar wat leuk toen hij hoorde dat hij de 100.000 e bezoeker in 2004 van de Zeehondencrèche was. Lenie 't Hart gaf de geluksvogel een pluche zeehond en beloofde hem, dat hij samen met zijn vrouw Martha mee mag met het uitzetten van een paar zeehonden. Het echtpaar uit Gulpen vertelde dat ze daar graag nog eens voor uit Limburg komen: "Ook al is dat bijna vijf uur rijden!"

Er was nog iemand die geluk had: de elfjarige Irene van Marion uit Hellevoetsluis. Zij had op de radio gehoord dat de crèche vandaag de 100.000 e bezoeker verwachtte en spoorde haar ouders aan om toch vooral op tijd te zijn. Irene liep voorop, maar haar ouders bleven even ergens wachten en daardoor was Irene nét te laat. Maar de eerste bezoeker van de volgende honderdduizend laat je toch niet met lege handen staan? Daarom kreeg ook Irene een zeehondenknuffel en een VIP-behandeling.

Lenie is blij dat de Zeehondencrèche zo duidelijk in de belangstelling staat. "We voelen ons gesteund door al die mensen, die ons vanuit alle hoeken van het land komen bezoeken. Een beter beeld van ons maatschappelijk draagvlak kan je toch niet wensen?"