Pearle Alfa 147 GTA Challenge:

Taktisch plan Tempo Team slaagt

Rory Bertram dankzij zege nog in de race voor de titel

Zandvoort - ,,Met dank aan mijn teamgenoot Tim Coronel''. Rory Bertram, glorieus winnaar van de vijfde Pearle Alfa 147 GTA-race, liet het niet bij woorden. Hij omhelsde Coronel voor de tijdens deze Marlboro Masters zo volgepakte tribunes, en gaf ronduit toe dat hij dankzij zijn teamgenoot nog steeds in de race is voor de titel. Bertram had natuurlijk wel al tijdens de kwalificatietraining met zijn pole position de basis gelegd voor zijn zege.

Het aanvalsplan van de Tempo Teamrijders was niet ingewikkeld van snit. Rory Bertram moest een perfecte start maken en Tim Coronel moest zo snel mogelijk de tweede plaats bezetten om vervolgens de aanstormende Cable 1 concurrentie af te stoppen. En exact zo geschiedde het. Al in de Gerlachbocht had Coronel Cable 1's Sandor van Es te pakken en vormde vervolgens gedurende de gehele race een buffer die de concurrentie niet wist te slechten.

,,Ik heb gewoon pijn in mijn voet van het liften'', grapte Coronel na afloop. Goede zaken deed natuurlijk toch de leider in het algemeen klassement van de Challenge, Phil Bastiaans. Zijn grootste rivaal voor de titel was natuurlijk zijn teamgenoot Sandor van Es en de laatste was niet van plan Bastaans zonder slag of stoot langs te laten. Helaas voor Van Es moest hij halverwege de race noodgedwongen gas terugnemen als gevolg van een technisch mankement. Hij finishte tenslotte heel teleurstellend als zesde. Van Es: ,,Het is voorbij voor mij dit seizoen. Ik kan het kampioenschap schudden. Heel jammer. Maar mijn tweede plaats zal ik hardnekkig verdedigen. Ik wil ons Cable 1 team in ieder geval de dubbel bezorgen".

De trotse winnaar Rory Bertram gaf toe dat de zes punten die hij dit week-einde op Bastaans was ingelopen, eigenlijk onvoldoende waren om optimistisch de twee nog resterende races in te gaan. ,,Maar'', sprak Bertram, ,,Bastiaans hoeft maar een keer uit te vallen en we staan gelijk. Ik wanhoop niet, ik blijf er voor gaan. Daarbij was het voor ons Tempo Team fantastisch om uitgerekend tijdens de Marlboro Masters met z'n tienduizenden toeschouwers, te mogen wnnen''. Een perfecte race reed ook Melvin de Groot van Automotive. Hij vocht een enerverend duel uit met Oscar Middeldorp, Berend Gesman, Niki Meredith en Bernhard ten Brinke en behaalde tenslotte met zijn vierde plaats zijn beste klassering van dit seizoen.

In de Olympische klasse werd Wilbert van de Burg achter Niki Meredith tweede en dat had hij voor een groot deel te danken aan de technische staf van Tempo Team. Van de Burg was in de kwalificatietraining zwaar gecrashed in de Tarzanbocht en had daarbij zijn auto heel zwaar beschadigd. Het leek onmogelijk dat hij alsnog aan de start zou kunnen verschijnen, totdat de avond te voren de monteurs van Tempo Team geheel belangenloos besloten de handen uit de mouwen te steken. Met behulp van o.a. van Cable 1 geleende onderdelen werd er tot diep in de nacht aan de auto gesleuteld en dankzij die vriendendienst kon Van de Burg alsnog zijn plaats op de grid innemen.

Gastrijder Gaby Uljee werd tiende en zei na afloop niet helemaal ontevreden te zijn. Uljee: ,,Om vooraan mee te kunnen in de Challenge moet je echt het hele seizoen mee racen. Ik kwam gewoon routine te kort".

Uitslag vijfde Pearle Alfa 147 GTA race:

1. Rory Bertram, 12 ronden in 23.17541, gem. 133.602 km per uur.
2. Tim Coronel op 0249 sec.

3. Phil Bastiaans op 2.488 sec.

4. Melvin de Groot op 4.198 sec.

5. Berend Gesman op 4.510 sec.

6. Sandor van Es op 9.794 sec.

7. Bernhard ten Brinke op 9.971 sec.

8. Oscar Middeldorp op 10.376 sec.

9. Robert vd Berg op 13.454 sec.

10. Gaby Uljee op 15.772 sec.

Snelste ronde: Berend Gesman 1.54.845

Uitslag Olympische klasse:

1. Niki Meredith

2. Wilbert vd Burg.

3. JohnVos

Stand Pearle Alfa 147 GTA Challenge na zes races:
1. Bastiaans 108 punten

2. Van Es 95 punten

3. Bertram 88 punten

4. Coronel 64 punten

5. Middeldorp 62 punten

6. Gesman 52 punten

7. Ten Brinke 44 punten

8. De Groot 40 punten

9. Kroes 26 punten

10. Van de Burg 25 punten

Stand Olympische klasse:

1. Vos 52 punten

2. Van de Burg 50 punten

3 Verschuur 42 punten

4. Meredith 35 punten

5. V.d. Valk 30 punten

6. Welles 27 punten

Voor de redactie:
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ard van den Eijnde, tel. 020-3421864. Copyrightvrije foto's zijn beschikbaar op http://www.autosport.nl/webhosting/alfa/2004/


---- --