Olympic FunDrive nieuwsbrief 03

Olympic Fundrive dag 1: Klimmen en Kunst

Gisterenavond is de Olympic Fundrive Karavaan aangekomen in Boutigny sur Essonne, zo'n 40 kilometer ten zuiden van Parijs. Maar onderweg diende er eerst nog geklommen te worden in de Belgische Ardennen . Hier vielen voor de teams de eerste punten en dus geld voor hun goede doel te verdienen. En 's avonds stond de tweede proef alweer op het programma. Het bleef nog lang onrustig...
Een paar uur nadat Amsterdam de deelnemers aan de Olympic Fundrive had uitgezwaaid, stond het eerste echte wedstrijdonderdeel op het programma: klimmen in Villers-Ste-Gertrude - Belgie. Niet zo maar een berg op wandelen, maar in een tuig en vastgemaakt met touwen, échte rotswanden bedwingen om er vervolgens weer 'ab te seilen'. Helemaal zonder risico was dat niet: vooral het zwaarste en moeilijkste parcours was goed voor een fiks aantal schrammen en blauwe plekken. Wedstrijdleider Henk Gemser op zijn beurt, brak zich het hoofd over de puntenverdeling. Het maximale aantal punten ging naar de teams FBK Carrièreprijs en Klas-op-Wielen, want alle deelnemers van die teams kozen voor het zwaarst mogelijke parcours. Team Kika en Poly- Aktief eindigden op een gedeelde derde plaats en op dit onderdeel werd Right To Play laatste. Door omstandigheden, dat wel, maar daarover verderop meer.

Kunstzinnig Parijs
Ondanks de aanwezigheid van een navigatiesysteem in de auto's van elk team, slaagden bepaalde equipes er toch in tussen de Belgische Ardennen en Parijs verkeerd te rijden, maar uiteindelijk haalde iedereen de eerste overnachtingsplaats van de Olympic Fundrive: Boutigny sur Essonne, dat 40 kilometer ten zuiden van Parijs ligt. De deelnemers kregen kort de gelegenheid om hun spullen naar de kamer te brengen, maar gelijk daarna moest iedereen aan de bak voor de tweede beproeving van die dag: schilderen. Onder begeleiding van een echte Franse 'Artiste' diende het thema Olympische Spelen uitgewerkt te worden. Steven Rooks verraste met een surrealistisch werkstuk en Peter Blangé werkte aan iets dat voor een 'Brood' kon doorgaan. Toch vielen vooral de artistieke prestaties van snowboardster Nicolien Sauerbrei op, niet alleen omdat ze - sporters zijn onverbeterlijk - als eerste klaar was met een fraaie interpretatie van de Olympische vlam, maar vooral ook omdat ze gelijk daarna met een nieuw kunstwerk begon: "Doordat ik mijn middenhandsbeentje heb gebroken en dus met een arm in het gips zit, kon ik vandaag niet klimmen en dat heeft mijn team - Right To Play - een slechte klassering opgeleverd. Hier, bij het schilderen, neem ik revanche. Of ik artistiek ben? Ja, ik heb op de Vrije School gezeten en daar wordt je creativiteit echt gestimuleerd. Ik hoop dat we daar nu ook echt de vruchten van plukken."

De stand
Na overleg tussen wedstrijdleider Henk Gemser en de 'Artiste', bleek Nicolien Sauerbrei maar matig beloond voor haar inspanningen. Haar team eindigde als vierde. Het schilderklassement ziet er als volgt uit:
1. Team Klas-op-Wielen - 10 punten
Gedeelde 2e en 3e - Team Poly-Aktief en Team KiKa - beiden 7 punten
Gedeelde 4e en 5e - Team FBK carrièreprijs en Team Right To Play - beiden 3 punten

En dat leidt tot het volgende tussenklassement:
Team Klas-op-Wielen 19 punten
Team FBK carrièreprijs 12 punten
Team KiKa 12 punten
Team Poly-Aktief 12 punten
Team Right To Play 5 punten

Volkswagen
Pon's Automobielhandel B.V. is met het merk Volkswagen sinds 1994 actief als partner in sport van NOC*NSF. Met de levering van mobiliteit aan A-sporters, levert Volkswagen een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van topsport in Nederland. Op dit moment rijden ca. 250 Volkswagens rond die de sporters gebruiken ter ondersteuning van hun activiteiten.

Lotto
Lotto is een merk van De Lotto. De opbrengsten van De Lotto (Lucky Day, Toto en Krasloten) komen ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. In totaal droeg De Lotto in 2003 bijna 60 miljoen af aan deze goede doelen. Van dit bedrag is ruim 43 miljoen naar NOC*NSF gegaan. Naast topsport profiteert zo ook de amateursport of breedtesport van een bijdrage. Na de overheid is De Lotto de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld.
Voor aanvullende informatie neemt u contact op met:
Jacques Geijsen                          Jules Hooijer
Manager Public Relations             Communicatiemanager
Volkswagen                                 De Lotto
jacques.geijsen@pah.nl               hooijer@lotto.nl
06 53426683                                06 53742505

Foto's kunt u downloaden via www.anp.nl