Persbericht Team Haagsche Olifant, Marlboro Masters

Twee eerste plaatsen en tweede plek voor Team Haagsche Olifant

Zandvoort, 8 augustus 2004. Team Haagsche Olifant heeft weer van zich doen spreken. Tijdens de Marlboro Masters op Circuit Park Zandvoort (47.500 toeschouwers!) behaalde het team een dubbelzege. Marcel Duits (Wekerom) en Christiaan Frankenhout (Oostzaan) wonnen, gevolgd door Marc Koster (Naarden) en zijn gelegenheidsteamgenoot Ivo Breukers. In de tweede, turbulente race kwam Marc Koster als winnaar over de finish. Team Haagsche Olifant neemt nu de eerste twee plaatsen in het kampioenschap in!

Marc Koster werd tijdens de Marlboro Masters bijgestaan door Ivo Breukers, die Ivo Berger eenmalig verving. Breukers is regerend kampioen in de SEAT Endurance Cup, een merkencup met het vorige model Seat Ibiza TDi.
In de eerste helft van de twee-uursrace lag Marc Koster nagenoeg continu op kop. De race van Marcel Duits verliep minder voorspoedig; hij maakte in de beginfase een foutje en viel uit de kopgroep terug naar de tiende plaats.
Na de rijderwissels had Michel Schaap de leiding in handen, gevolgd door Ivo Breukers. De invaller bij Team Haagsche Olifant liep een seconde per ronde op de koploper in (!). Hij had zijn achterstand teruggebracht tot slechts een seconde toen hij opeens van de baan schoot. "Ik had geen remmen meer", verklaarde hij zijn uitstapje in de Tarzanbocht. Schaap profiteerde en bouwde zijn voorsprong weer uit.
Zeven ronden voor de finish lag Breukers opeens op kop. Michel Schaap was geveld door een lekke band en verloor daarmee veel tijd. Christiaan Frankenhout, die het stuur had overgenomen van Marcel Duits, bekroonde vervolgens een fraaie inhaalrace door Ivo te passeren. Frankenhout kwam als eerste over de finish, voor Breukers. De eerste dubbelzege van Team Haagsche Olifant was een feit! "Hiermee bouwen we onze voorsprong in het tussenklassement verder uit", rekende Frankenhout hardop. Voor Breukers was zijn tweede plaats een mooi debuut in de SEAT Cupra Cup. "Gisteren reed ik mijn eerste rondjes, vandaag sta ik al op het podium. Team Haagsche Olifant heeft zijn zaakjes goed voor elkaar", concludeerde hij.

In de tweede race, verreden op zondag, greep Marc Koster de zege. Hij leidde van start tot finish. "Ik heb mijn punten weer binnen. Ik deed vandaag ook goede zaken in de strijd om het kampioenschap. Door mijn zege steeg ik, samen met Ivo Berger, naar de tweede plaats in de tussenstand."
Voor Marcel Duits eindigde de race in de vangrail. "Sheila Verschuur tikte mij hard aan, waardoor ik van de baan vloog. Dat betekende het einde van mijn race. Ik ben hier echt ziek van, deze onnodige actie kan Christiaan en mij mogelijk de titel kosten." Duits en Frankenhout behielden ondanks het nulresultaat wel de leiding in de tussenstand.

---
Voor de redactie:

voor nadere inlichtingen: Ivo Berger, tel. 070-3624966.

Uitslag race 1:

1. Marcel Duits en Christiaan Frankenhout, 56 ronden in 2:01:50.980
2. Marc Koster en Ivo Breukers, op 9.305

3. Johan Jansen en Tom Meylink, op 17.782

Uitslag race 2:

1. Marc Koster, 9 ronden in 20:51.259

2. Michiel Willebrands, op 0,750
3. Johan Jansen, op 1.244.

Uitgevallen: Marcel Duits

Stand na tien races:
1. Marcel Duits en Christiaan Frankenhout 211;

2. Marc Koster en Ivo Berger 187;
3. Sheila Verschuur en Michel Schaap 182

---- --