Gemeente Enschede

Zomerfestijn in Enschede Zuid


Enschede, 27-07-2004

Summer Events Zuid biedt vakantieactiviteiten voor de jeugd

Ook dit jaar kan de jeugd van Enschede Zuid rekenen op veel vakantievertier. Want naast de ViVa organiseren Stichting Wijkwelzijn Zuidwijken, Gemeente Enschede en Politie Enschede Zuid het vakantiespektakel 'Summer Events Zuid'. Van 8 t/m 20 augustus is er van alles te doen in de Twentehallen. Het doel van het project is om de jeugd van 6 tot 23 jaar zinvolle en recreatieve activiteiten te bieden tijdens de zomervakantieperiode.

Olympisch dorp

Speciaal voor Summer Events Zuid is het terrein van de Twentehallen omgebouwd tot een olympisch dorp. Dat betekent dat er zowel voor de kinderen als de jongeren veel sportieve activiteiten zullen plaatsvinden als tennis- en voetbaltoernooien, streethockey, kanovaren en boogschieten. De kinderen van 6 t/m 13 jaar kunnen overdag terecht van 13.00 tot 16.00 en voor de jongeren van 13 t/m 23 jaar is er een programma van 19.00 tot 22.00 uur en de vrijdag-disco's zijn van 20.00 tot 23.00 uur.

Breed aanbod

Naast het beoefenen van sport staan er ook een groot aantal andere activiteiten op het programma. Er is bijvoorbeeld een beauty-hoek, computergames, breakdance en een soos-ruimte met dartborden, tafeltennis en tafelvoetbal. Hoogtepunten voor de jongeren zijn o.a. paintball, een motor cross trial show, quad race, kruisboogschieten, de vrijdag-disco's met verschillende thema's en een hip-hop festival. Voor de kinderen zijn er 's middags verschillende activiteiten als een spellencircuit, computergames, springkussens, dans en creatief bezig zijn.

Open dag

Iedereen is op 8 augustus welkom op de Open Dag. Van 12.00 tot 17.00 uur zal de officiële openingsceremonie plaatsvinden en is er een uitgebreid programma met o.a. Hot Radio, diverse demonstraties, een sport-infomarkt en activiteiten als een ballonnenwedstrijd en springkussens. De entrée van de Open Dag is gratis.
---

Gepubliceerd op 27-07-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar