ADO Den Haag

PERSBERICHT

Den Haag, donderdag 29 juli 2004

T.a.v. de sportredactie

Familiedag ADO Den Haag op zondag 8 augustus

ADO Den Haag houdt op zondag 8 augustus a.s. van 11.00 tot 16.00 uur haar jaarlijkse Familiedag. Het programma bevat ook dit jaar elementen die de Familiedag tot een waar dagje uit voor het hele gezin maken.

De 'ADO-voetbalshow' is een nieuw onderdeel van de Familiedag. Dit voetbaltoernooi is een afgeleide van het NCRV-programma dat vooral in de jaren zeventig en tachtig ongekend populair was. Dick Passchier presenteerde in die tijd het programma vanuit een bomvol Ahoy'.

Op 8 augustus beleeft deze voetbalshow in het Zuiderpark haar revival, waarbij Passchier wederom het commentaar voor zijn rekening zal nemen. De residentieclub is er ook dit jaar in geslaagd een sterk deelnemersveld te realiseren. Naast teams van oud-spelers geven ook de topamateurs van Scheveningen, Tonegido en Quick acte de présence. Verder zal de Oude Haagsche Glorie, een team van oud-profs en oud-amateurs uit de Haagse regio, aan het toernooi deelnemen.

Voor de kids zijn er diverse attracties, zoals een kinder-quadbaan, piratenschip en een kindertreintje. Daarnaast is het voor de jeugd mogelijk een uniek ritje op een kameel te maken. Jonge ADO-fans worden tevens getrakteerd op een gratis suikerspin. In het Zuiderparkstadion vindt de spectaculaire modelvliegtuigenshow 'Fly By Wire' plaats. Supporters kunnen zich bovendien laten lanceren in de bungy-katapult, waarmee een uniek uitzicht op het stadion kan worden bereikt. De ADO-cheerleaders, bekend van de thuiswedstrijden van de groengele formatie, completeren het programma met een aantal workshops voor cheerleaders in spé.

Op diverse punten rond het Zuiderparkstadion zal een uitgebreide collectie merchandise-artikelen te koop zijn, met daarop uiteraard het nieuwe logo. Supporters kunnen daar ook het nieuwe thuis- en uittenue van ADO Den Haag bemachtigen. Tevens bestaat de mogelijkheid de nieuwe wedstrijdshirts te laten bedrukken met speciaal voor ADO Den Haag ontworpen rugnummers en letters.

De selectie van ADO Den Haag zal omstreeks 15.15 uur in het Zuiderparkstadion gepresenteerd worden aan het publiek. Gedurende de hele dag worden supporters in de gelegenheid gesteld om handtekeningen van hun favoriete spelers te bemachtigen. Voorafgaand aan de spelerspresentatie zal er op de middenstip een prijs uitgereikt worden aan de best uitgedoste ADO-supporter.


Noot voor de redactie (

ADO Den Haag