TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 04-08-2004

Televisie
TROS TV SHOW SPECIAL
Uitzending zondag 8 augustus
Nederland 2 - 20.15 uur

Marjolein bastin in tros tv show special

Zondag 8 augustus a.s. ontvangt Ivo Niehe in de laatste aflevering van de vijfdelige reeks TROS TV SHOW SPECIAL weer een heel bijzondere gast: Marjolein Bastin.

Marjolein Bastin is inmiddels zeer succesvol en wereldberoemd als illustrator, maar is uiteraard bekendgeworden door haar bijzondere natuurtekeningen. "Het magische van de natuur is het gevoel dat ik erin hóór. Ik heb heel sterk het gevoel dat mensen niet op de aarde gekomen zijn als kroon op de schepping, maar dat wij een onderdeel zijn van iets heel groots. En zodra ik naar buiten kijk of buiten ben, dan voel ik dat heel sterk." (bron: TROSKompas).

Na drie jaren gymnasium ging Marjolein naar de kunstacademie, waar zij vijf zware jaren doormaakte: "Ik kwam net op het moment binnen dat het naturalisme, alles wat ik graag wilde, werd afgezworen. Daar heb ik toen vijf moeilijke jaren gehad. Dat was veel janken, volkomen de weg kwijt denken te zijn. Maar als ik daar achteraf op terugkijk, denk ik dat er een erg sterke basis is gelegd voor wat je kunt doen op papier, met kleur en composities."(bron: TROSKompas).

Al dertig jaar lang heeft Marjolein haar eigen rubriek in een goedgelezen vrouwenblad en sinds twaalf jaar maakt ze kaarten voor een grote Amerikaanse multinational. Ze woont dan ook merendeel van de tijd in Amerika.