Gemeente Abcoude


VERZAMELLIJST GENOMEN BESLUITEN
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE
D.D. 3 augustus 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Aanvraag monumentenvergunning voor het vergroten van de aanbouw (tuinkamer), Dorpsstraat 22 te Baambrugge.
Ambtelijk advies:
Monumentenvergunning verlenen
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Aanpassing Huisvestingsverordening Abcoude 2004 naar aanleiding van het gewijzigde huurprijsbeleid VROM voor de periode van 1 juli 2004 tot en met 30 juni 2005. Toelichting:
Ieder jaar wordt door het ministerie van VROM per 1 juli het huurprijsbeleid gewijzigd als gevolg van inflatie, bezuinigingen, etc. In de MG circulaire 2004-3 van 3 februari 2004 en in de gerectificeerde versie 2004-6 van 5 april 2004 is het nieuwe huurprijsbeleid voor de periode van 1 juli 2004 tot en met 30 juni 2005 vastgelegd. De huurprijsgrenzen en inkomensgrenzen ondergaan een wijziging vanwege aanpassingen in de Huursubsidiewet. De inkomensbedragen en huurprijsgrenzen zoals deze worden gehanteerd in artikel 2.3.1 van de Huisvestingsverordening Abcoude 2004, dienen daaraan te worden aangepast. Op basis van artikel 8 lid 1 onder a van de Tijdelijke Referendumwet dient het besluit van de gemeenteraad tot het opnieuw vaststellen van de huisvestingsverordening als referendabel aangemerkt te worden. Geadviseerd wordt bijgaand raadsvoorstel en -besluit op de raadsagenda van 23 september 2004 te plaatsen, waarin aan de gemeenteraad wordt voorgesteld met terugwerkende kracht per 1 juli 2004 de Huisvestingsverordening Abcoude te wijzigen. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt bijgaand raadsvoorstel en - besluit op de raadsagenda van 23 september 2004 te plaatsen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Landschapsontwikkelingsplan.
Toelichting:
De rijksoverheid geeft de gemeente subsidie voor het opstellen van een landschapsontwikkelingsplan (LOP). In een dergelijk plan wordt een integrale visie gegeven op het buitengebied van de gemeente. De rijksoverheid subsidieert 50% van de kosten, indien twee of meerdere gemeenten gezamenlijk een LOP maken wordt 75% van de kosten vergoed. Het college van de gemeente Breukelen heeft aan Loenen en Abcoude gevraagd of er interesse is gezamenlijk vorm te geven aan een LOP. De kosten voor Abcoude schat zij in op 13.000,--.
Ambtelijk advies:
Gezien de beperkte capaciteit bij de afdeling Vrom en de beperkte financiële middelen van de gemeente besluiten geen landschapsontwikkelingsplan te maken. Het college van de gemeente Breukelen conform bijgevoegde brief informeren. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


3. Aanvraag tot het vaststellen van hogere grenswaarden in het kader van de Wet Geluidhinder ten behoeve van de woningbouw in het plangebied van het voorontwerp bestemmingsplan 'Hollandse Kade - Stationsgebied'.
Toelichting:
Momenteel wordt het nieuwe bestemmingsplan `Hollandse Kade - Stationsgebied' voorbereid. Eén van de milieuaspecten die behandeld wordt in de Toelichting van het bestemmingsplan betreft de geluidhinder. Aangezien er nieuwbouw wordt gerealiseerd binnen de geluidzone vanwege het spoorweglawaai is onderzoek verricht naar de te verwachten geluidsbelasting op een aantal nieuw geprojecteerde woonblokken in de omgeving nabij het nieuwe station. Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat voor alle woonblokken met uitzondering van woonblok A hogere grenswaarden moeten worden aangevraagd bij Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht. Aan het college van burgemeester en wethouders wordt voorgesteld de aanvraag tot het vaststellen van hogere grenswaarden ten behoeve van een maximaal toelaatbare geluidsbelasting gedurende een periode van vier weken ter inzage te leggen en tevens wordt voorgesteld na beoordeling van eventueel ingebrachte zienswijzen de aanvraag op te sturen naar de provincie. Ambtelijk advies:

- Voorgesteld wordt de aanvraag tot het vaststellen van hogere grenswaarden ten behoeve van een maximaal toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in het bepaalde van de Wet Geluidhinder gedurende de periode van 20 augustus tot en met 16 september 2004 ter inzage te leggen conform de afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht;
- voorgesteld wordt na een eventuele behandeling van ingebrachte zienswijzen het aanvraagformulier met bijlagen op te sturen naar Gedeputeerde Staten. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Beslissing op bezwaar verkeersbesluit eenrichtingsverkeer vrachtauto´s in de Hoogstraat; intrekken verkeersbesluit.
Toelichting:
Aanleiding voor dit advies een bezwaarschrift van buurgemeente Amsterdam Z-O. Dit bezwaar zal waarschijnlijk ontvankelijk en gegrond worden verklaard indien deze een recherlijke toets zou ondergaan. Het is daarom raadzaam het verkeersbesluit in te trekken en de procedure opnieuw te starten na overleg op bestuurlijk niveau met Amsterdam Z-O. Ambtelijk advies:
Trek het verkeersbesluit in omtrent eenrichtingsverkeer voor vrachtauto´s in de Hoogstraat alvorens de procedure opnieuw op te starten d.m.v. bestuurlijk overleg met Amsterdam Z-O. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Ontheffing Achtervlietpad t.b.v. beroepsmatig bedrijfsbezoek als veehouder en tevens voor verzorging van het vee.
Toelichting:
Verleen ontheffing voor het berijden van het Achtervlietpad t.b.v. beroepsmatig bedrijfsbezoek als veehouder en tevens voor verzorging van het vee in de periode t/m 31 december 2005. Een handtekeningenlijst van veehouders die tevens voorstander zijn dat de veehandelaar een ontheffing krijgt is bijgevoegd. Deze handtekeningenlijst dient tevens om aan te tonen welke bedrijven regelmatig door de veehandelaar worden bezocht.
Ambtelijk advies:
Verleen ontheffing voor het Achtervlietpad t.b.v. beroepsmatig bedrijfsbezoek als veehouder en tevens voor de verzorging van het vee voor periode t/m 31 december 2005 B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---

PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik


1. Indienen van bezwaarschrift na aanleiding van beschikking Regeling subsidiëring kwaliteit Groene Hart.
Toelichting:
De gemeente Abcoude heeft een subsidieaanvraag ingediend voor het saneren van 157 ongezuiverde lozingen in het buitengebied. Het ministerie LNV heeft een beschikking afgegeven voor saneren van slechts 74 ongezuiverde afvalwaterlozingen in het buitengebied. De reden hiervan is dat zij verkeerde uitgangspunten hebben gehanteerd. Voorgesteld wordt om bij het ministerie een bezwaarschrift in te dienen en te vragen om een beschikking voor het saneren van 157 woningen in het buitengebied. Ambtelijk advies:
Voor 22 juli 2004 een bezwaarschrift indienen bij het ministerie landbouw, natuur en voedselkwalieit tegen de ontvangen beschikking voor het saneren van 74 woningen in het buitengebied. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Registratie M liora Holding B.V. als geïnteresseerde onderneming voor het afnemen van een viertal kantoorkavels op het bedrijventerrein Hollandse Kade 1e fase uitbreiding. Toelichting:
Bij brief van 1 juli 2004 hebben M liora Holding B.V. en Aaftink Verwarming Abcoude B.V. hun plannen uiteengezet voor een eventuele aankoop van een viertal kantoorkavels op het bedrijventerrein Hollandse Kade 1e fase uitbreiding. Beide ondernemingen zijn gevestigd in Abcoude en staan bij de Kamer van Koophandel geregistreerd als Abcouder ondernemingen. Aaftink Verwarming Abcoude B.V. heeft zich reeds enkele jaren geleden aangemeld als geïnteresseerde ondernemer voor een bedrijfskavel. M liora Holding B.V. is een organisatie adviesbureau en heeft behoefte aan kantoorruimte. De provincie Utrecht heeft in januari 2003 een zogenaamde algemene verklaring van geen bezwaar afgegeven op grond waarvan het mogelijk wordt gemaakt vrijstelling te verlenen van het huidige bestemmingsplan 'edrijventerrein Fluitekruid Noord'voor het realiseren van een kantoorpand. B
Voorgesteld wordt M liora Holding B.V. bij de gemeente te registreren als geïnteresseerde onderneming voor de aankoop van een viertal kantoorkavels op het bedrijventerrein Hollandse Kade 1e fase uitbreiding.
Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt M liora Holding B.V. bij de gemeente te registreren als geïnteresseerde onderneming voor de aankoop van een viertal kantoorkavels op het bedrijventerrein Hollandse Kade 1e fase uitbreiding.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 3 augustus 2004. De secretaris, de loco-burgemeester,
---