Ingezonden persbericht

De dag van de romantische muziek

Luxueus luieren met een strijkkwartet

ROTTERDAM, 20040719 -- Rotterdam, juli 2004 - Zondag 8 augustus is de Dag van de Romantische Muziek. Personages uit de romans van Jane Austin zouden zich helemaal thuis voelen in Het Park, dat volledig is aangelegd in Engelse landschapsstijl. Dames in ruisende japonnen met bijpassende hoeden, parasols en handschoenen, flaneren aan de zijde van gentlemen in zomerkostuums. Men vlijt zich neer voor een picknick of high tea en geniet van prachtige muziek bij één van de zeven podia. Als de zon ondergaat wordt dit gratis festival afgesloten met het sfeervolle maanlichtconcert.


Meer dan veertig concerten zullen deze dag worden uitgevoerd. Om 12:00 uur begint de Dag van de Romantische Muziek met een concert van The Orginal Michigan Ramblers of Arrawarra o.l.v. John Macfarlane m.m.v. Kitty Reus en Daan de Snoo; zij voeren uit de Rhapsody in Blue van Gershwin in de originele bezetting voor jazzorkest en twee piano's.

Dit optreden is de aanvang van een middag vol meeslepende muziek, taartjes in de Engelse theetuin, wijn en zelfs champagne en oesters. Om 15.30 uur is er de beroemde masterclass door Lucienne Bouwman. Het middagprogramma eindigt met een concert van het Escher Ensemble, bestaande uit vijf strijkers en vijf saxofoons.

Maanlichtconcert
Om 21:30 uur, als de schemering ingevallen is, begint het meest romantische deel van de

Dag van de Romantische muziek met het Maanlichtconcert. Martin Grudaj, cello en Elena Malinova, piano spelen werk van Schubert, Fauré, Beethoven, Glazoenow en Shostakovich.


De Dag van de Romantische Muziek
Zondag 8 augustus 2004 (bij zeer slecht weer wordt De Dag uitgesteld naar zondag 15 augustus)

Locatie:Het Park bij de Euromast
Aanvang:12:00 uur
Aanvang Maanlichtconcert: 21.30 uur




Ingezonden persbericht