Openbaar Ministerie

Actuele berichten

8 augustus 2004

Opsporing Verzocht: overval wegrestaurant

Opsporingsberichtgeving.nl, de opsporingssite van het OM

Opsporing Verzocht is het gezamenlijke opsporingsprogramma van de politie, Het Openbaar Ministerie en de Avro. In Opsporing Verzocht wordt de televisiekijker ingeschakeld bij het oplossen van (ernstige misdrijven. Aan de kijkers worden gerichte vragen gesteld over een aantal zaken.

In de uitzendingen van maandag 9 augustus (eerste rond 19.30 uur, tweede rond 22.00 uur) aandacht voor de volgende onderwerpen. Uitzending gemist? Of mocht u meer willen weten? Opsporing Verzocht wordt dinsdagmiddag om 13.15 uur op Nederland 1 herhaald.

De onderwerpen die worden behandeld:

Nieuwegein: overval wegrestaurant
Terwijl half Nederland deze bewuste zondag uitslaapt, zijn de medewerksters van het AC restaurant langs de A27 (bij Nieuwegein) al aan het werk. Het is 09.00 uur en het restaurant is net open. Ineens komt een gewapende man binnen en bedreigt het personeel. Ze moeten naar het kantoortje lopen. Daar komen nog twee andere daders erbij. De vrouwen worden op de grond vastgebonden. De overvallers maken de kluis open en nemen de inhoud mee. Zo snel als de overval begon, is deze ook weer voorbij.

Wassenaar: onbekende dode vrouw
4 juli werd ze in een duinpan in Wassenaar gevonden, dood. Waarschijnlijk is zij een natuurlijke dood gestorven. Vooralsnog is niet bekend wie de vrouw is.

Utrecht: gewapende overvallen
In de regio's Utrecht en Gooi en Vechtstreek hebben de afgelopen week diverse overvallen plaats gevonden. De politie vermoedt dat het om één en dezelfde dadergroep gaat. Van 2 van de verdachten zijn erg duidelijke bewakingsbeelden gemaakt. Herkent u ze? Kijk maandag naar de uitzending!

Rotterdam: gewapende overval
Een man loopt om 11.00 uur de ABN/AMRO bank op de Bergse Dorpsstraat in Rotterdam-Noord binnen. Op het eerste gezicht lijkt hij een gewone klant. Niets is minder waar. Als hij geholpen wordt, toont hij een vuurwapen en eist geld. Hij krijgt geld en gaat er mee vandoor. Nu blijkt dat hij dit zelfde kunstje ook in februari al heeft geflikt. Toen bij de Rabobank in Ridderkerk. Hij stond eerst netjes in de rij te wachten op zn beurt en sloeg toen toe. Ook die overval is nog niet opgelost.

Amsterdam: gewelddadige dood vrouw
Een van origine Canadese vrouw, Rhae-Ann Mattice gaat, zoals iedere dag, wandelen met hond Gida. Ze wordt pas de volgende dag, 25 juni 2004, gevonden in de bosjes tussen het Strandvlietpad en de Provincialeweg in Amsterdam Zuidoost. Wanneer ze precies is vermoord, is nog niet bekend. Wel weet de politie inmiddels dat al die tijd dat Rhae Ann daar heeft gelegen, Gida geen moment van haar zijde is geweken. Maar zijn baasje stond niet meer op.

Utrecht: vermissing
Ilona Nemeth stapte bijna iedere dag op de fiets richting station Utrecht Overvecht. Daar nam ze de trein richting Hilversum, naar haar werk op het Mediapark. Of dat de dag van haar vermissing (16 juli 2004) ook zo was, wil de politie graag van u weten. Uiteraard ook waar ze nu is.

Den Haag: poging doodslag
Rond 15.00 uur trekken 2 jongens aan de noodrem van een Intercity, die op dat moment het station Laan van Nieuw Oost-Indië in Den Haag binnenrijdt. Ze willen vluchten, want één van hen heeft zojuist een 44-jarige conductrice bijna gewurgd. Hij had geen treinkaartje bij zich en vond dat de conductrice hem met rust moest laten. Wie is deze agressieve jongen van Surinaamse of Antilliaanse afkomst, met korte vlechtjes, een gouden tand en gouden oorbellen met daarin een lettercombinatie? En met wie was hij?

Ook een up-date van de tips die de afgelopen weken zijn binnengekomen.

Utrecht: Poging overval in woning
Amsterdam: Diefstal diamantair
Biesbosch: Moord Tinka van Rooij
Gouda: Moord Mariëlla de Geus
Amsterdam: Onbekende dode vrouw

Bovenstaande informatie is ontleend aan de gratis nieuwsbrief van Opsporing Verzocht. Deze nieuwsbrief is aan te vragen via de website van het programma: opsporingverzocht.nl.
Voor meer opsporingsberichten van politie en OM: www.opsporingsberichtgeving.nl.